Ugledni švedski epidemiolog definisao sve greške zatvaranja pred koronavirusom: Kolika je zapravo smrtnost, koga štitimo zatvaranjem i kada ćemo moći da sudimo o rezultatima?

1
Profimedia

Švedski profesor, epidemiolog doktor Joha Gisecke, taksativno je naveo sve nelogičnosti u vezi sa izborom brojnih zemalja da se zatvore pred koronavirusom, a njegove stavove do detalja je preneo portal realclearpolitics.com.

Za početak, on smatra da nijedno zatvaranje, ni britansko, ni bilo čije drugo, nije zasnovano na činjenicama i dokazima.

Ističe da je ispravna politika u ovakvim situacijama da se zaštite stari i mladi. To će na kraju dovesti do imuniteta stada, kao logične posledice.

On tvrdi da je početni odgovor Velike Britanije na pandemiju bio bolji nego ponašanje nakon zaokreta u strategiji.

Kaže i da nikada nije video da jedan neobjavljen rad, kao što je analiza Imperia koledža, ima toliki uticaj na politiku. Dodaje da je rad izrazito pesimističan.

Naglašava da je tako u svim zemljama gde su se odlučili za zatvaranje i da zaravnanje krive nije posledica takvih mera nego toga što umiru najranjiviji.

Rezultati će na kraju biti slični za sve zemlje, a to što je bolest nepoznata uplašilo je državna rukovodstva nekih zemalja.

Stvarna stopa smrtnih slučajeva od koronavirusa, prema njegovim rečima, je oko 0,1 odsto.

Zaključuje da će se pokazati da je oko 50 odsto populacije u Velikoj Britaniji i Španiji već zaražene i da će to dokazat testovi na antitela.

“Trebalo bi da sačekamo godinu dana da bismo mogli da uporedimo rezultate i sudimo o tome ko je pogrešio”, tvrdi Gisecki, a prenosi Spectator.us.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Pozivam novinare N1, Danasa, Vremena, NIN-a i Nedeljnika da postave pitanje o stanju zdravlja zaraženih iz staračkog doma u Nišu. Koliko je od zaraženih imalo lakše koliko teže simptome? Koliko ih je preminulo?
    Tamo se mnogo ljudi zarazilo i to iz kritične grupe. Zašto nikoga ne interesuje njihovo stanje. To bi nam dalo jasniju sliku o svemu.

Comments are closed.