“Tim koji godinama ima najveću posetu, želi da igra pred publikom”: Partizan traži odlaganje plej-ofa ABA lige

0
Foto Profimedia

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je da će predložiti odlaganje plej-ofa ABA lige zbog koronavirusa i zabrane prisustva publike u dvoranama.

“KK Partizan će zbog situacije sa koronavirusom, ako ne bude moglo da se igra sa publikom, predložiti odlaganje početka plej-ofa ABA za početak ili sredinu aprila, do kada bi toplije vreme i preduzete zdravstvene mere država regiona, učinile svoje”, rekao je Mijailović za TV Partizan, prenosi Beta.

Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će se košarkaške utakmice igrati bez publike.

Ostoja Mijailović je istakao da klub želi da zaštiti igrače i stručni štab “jer je zdravlje svih na parketu, oko njega i na tribinama najvažnije”.

“Suština sporta, tako i košarke, je igra pred navijačima, a u današnje tržišno vreme i zarada svih klubova od prihoda od ulaznica, pogotovo klubu sa godinama najvećom posetom. Verujemo da će i ostali učesnici plej-ofa, kao i menadžment ABA, podržati ovaj predlog koji je u interesu igrača, trenera, navijača, klubova i ABA lige. U suprotnom, ako zbog više sile odlaganje nije moguće, kao 1999. godine, u cilju zaštite zdravlja svih aktera, posebno igrača, ali i regularnosti lige, stanje na tabeli nakon regularnog dela takmičenja bi trebalo proglasiti konačnim”, rekao je Mijailović.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus