“Svi bi trebalo da spuste loptu…”: Ljajić o novim tenzijama između Srbije i Crne Gore

1
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će svi u regionu trpeti štete ukoliko se posle odluke Crne Gore da od 1. juna ne otvori granice za državljanje Srbije, udje u spiralu mera i kontramera.

Ljajić je za Radio televiziju Srbije rekao da ne vidi ekonomsku logiku u toj odluci Podgorice i dodao da je i epidemiološka situacija u regionu takva da omogućava olakšan prelaz granica.

“Crna Gora ima interes da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom, ako ništa drugo zbog velikog broja naših turista koji letuju tamo a Srbija izvozi i više od 750 miliona evra robe u Crnu Goru, posebno u letnjim mesecima”, kazao je ministar.

Komentarišući izjavu ambasadora Crne Gore u Beogradu da odluka nije konačna, Ljajić je rekao da se nada da će od 1. juna i državljani Srbije moći da putuju u Crnu Goru “kao što je i Srbija otvorila granice za sve putnike”.

“Svi bi trebalo da spuste loptu i da uđu u proces dogovaranja i rešavanja otvorenih pitanja. Treba da se vratimo na teren ekonomije i interesa a interes Srbije je da ima najbolje moguće odnose sa svima u regionu”, dodao je Ljajić.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Po onoj narodnoj “dobar dan carsijo, na sve cetiri strane”, ministar Ljajic izjednacujnulogu Srbije i Montenegra u (pre)velikom zaostravanju odnosa, ciji su uzrocnik Milo Djukanovic i njegovi stranacki Ne moze Ljajic, poput muftije Zukorlica, da zauzima neutralnu poziciju, kao da ne zivi u ovoj drzavi Srbiji. Nije ni on, ni poslanik Zukorlic, drzavljanin CG, BiH ili nedajboze Kosove, vec zajedno zive sa srpskim narodom, cije interese ne mogu da gjedaju “kao iz daljine”.

Comments are closed.