“Srbija je platila oko 4.000 respiratora, ali će dobiti oko 1.500 aparata, za ostalo će biti vraćen novac…”

2
Foto: Profimedia

Srbija je u toku pandemije koronavirusa naručila i platila oko 4.000 respiratora ali će ukupno dobiti oko 1.500 tih aparata, dok će joj za ostale biti vraćen novac jer nisu mogli da budu isporučeni na vreme a sada više i nema potrebe za njima, saopštila je danas poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Marija Obradović.

Na konferenciji za novinare, poslanica SNS je rekla da je na početku vladavine te stranke Srbija imala oko 1.000 respiratora širom zemlje ali je svega oko 300 bilo realno dostupno za lečenje obolelih od koronavirusa, jer su ostali aparati bili zauzeti za lečenje pacijenata koji su imali druge bolesti.

Ona je rekla da je “nadljudskom borbom” Vlade i predsednika Srbije plaćeno oko 4.000 respiratora od početka krize sa koronavirusom.

“Zbog situacije u celom svetu i roka dostave, dobićemo oko 1.500 do kraja. Za razliku do 4.000 dobićemo novac nazad, jer nije moglo da bude dostavljeno sve što je plaćeno”, rekla je ona i dodala da sada više i nema potrebe za njima.

Ona je dodala da će poslanička grupa SNS na sutrašnjoj sednici detaljno obavestiti javnost o tome ali i o drugim merama koje su preduzete na planu borbe protiv pandemije.

Marija Obradović je rekla da je zatečena odlukom opozicije da ne dođe na tu sednicu jer je u proteklom periodu videla da su oni insistirali da se održi sednica parlamenta.

“Očekivali smo da će parlament biti pun, da ćemo čuti neke predloge… Ali to su bile samo glasno izrečene frustracije i nezadovoljstvo opozicije zato što ih građani neće”, rekla je ona i kritikovala najave da će u četvrtak biti održan protest ispred skupštine jer smatra da je neodgovorno pozivati građane da izađu na ulice i ne poštuju mere Vlade.

Odgovarajući na pitanje zbog čega parlament nije učestvovao u borbi državnih organa protiv pandemije, ona je rekla da je sednica organizovana prvog dana kada su se stekli uslovi za to.

“Epidemija diktira kako ćemo se ponašati. Onog trena kada je zabeležen pad broja zaraženih, mi smo krenuli u organizaciju”, rekla je Obradović.

Odgovarajući na pitanje o zabrani okupljanja, Obradović je rekla da će se poslanici okupiti i pored te zabrane a da je pravo pitanje zbog čega deo opozicije ne dolazi na sednicu, iako je tražio sazivanje sednice.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. “Na konferenciji za novinare, poslanica SNS je rekla da je na početku vladavine te stranke Srbija imala oko 1.000 respiratora širom zemlje ali je svega oko 300 bilo realno dostupno za lečenje obolelih od koronavirusa, jer su ostali aparati bili zauzeti za lečenje pacijenata koji su imali druge bolesti.” Када је скинута ознака државне тајне на ове информације ?

  2. Cekam trenutak kada ce se obelodaniti,koliko je bilo respiratora kada je Vodja proglasio podatak drzavnom tajnom.Ubedjen sam da su Beograd i Novi Sad imali maksimalno 40,ostali 2 do 5 komada. Obecanje- isamarati cu samog sebe ako ih je bilo vise.

Comments are closed.