“Situacija nalaze više odmerenosti umesto trijumfalnog marketinškog isticanja navodnog poklona građanima…”: Sindikat “Nezavisnost” nije konsultovan o ekonomskim merama

0
Foto; Medija centar Beograd

Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata “Nezavisnost” Zoran Stojiljković ocenio je danas da vlast ne može sama da odlučuje o antikriznom paketu vrednom 5,1 milijardu evra jer je reč o novcu građana i dugovima koji će pasti na teret svih zaposlenih.

“Aktuelna situacija i ono što tek sledi nalaže više odmerenosti umesto trijumfalnog marketinškog isticanja navodnog poklona građanima. Jer, svima treba da bude potpuno jasno da vlast samo raspoređuje novac zaposlenih građana”, naveo je Stojiljković u pisanoj izjavi.

On je naveo da “Nezavisnost” nije konsultovana prilikom koncipiranja vladinog paketa mera, iako je reč o raspodeli novca svih zaposlenih.

“Država će se dodatno zaduživati a dugove će morati da vraćaju opet svi radno angažovani. Sve govori da je, unutar dolazeće ozbiljne krize, iz logike vanrednog stanja lako preći u zlokobnu tišinu radnog logora u kome će poluzaposleni i dodatno osiromašeni i zaplašeni biti usmereni na golo preživljavanje. Zato vlasti polažu veliki ispit odgovornosti, sposobnosti i solidarnosti”, naveo je Stojiljković.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus