“Šabac se bori sa koronom i nabavlja opremu iz svog budžeta”: Gradska uprava kaže da je tražila pomoć od Generalštaba, dobili “negativan odgovor”

2
Foto: Printscreen N1

Grad Šabac je za preventivne mere i aktivnosti u borbi protiv koronavirusa do sada opredelio 8,5 miliona dinara, a samo za nabavku nove opreme zdravstvenim ustanovama izdvojeno je više od dva miliona dinara iz lokalnog budžeta, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

U saopštenju kabineta gradonačelnika Šapca navodi se da je gradska uprava, pored opremanja Opšte bolnice “Dr Laza K. Lazarević”, Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” i Zavoda za javno zdravlje, besplatno podelila 90.000 maski gradjanima, od čega je 60.000 pamučnih, za višekratnu upotrebu.

“Kada niko nije imao maske, mi smo imali. Delili smo ih prema redosledu prioriteta koje je utvrdio Štab za vanredne situacije. U ovom trenutku, na snazi je i odluka gradskog Štaba da ni u jedan objekat u gradu, bilo da je u pitanju trgovina, banka ili pošta, nijedan građanin ne može da uđe bez zaštitne maske i da mu na ulazu nisu dezinfikovane ruke. Ispred svakog objekta postavljene su i dezo-barijere za dezinfekciju obuće”, naveo je Zelenović.

On je na konferenciji za novinare podsetio i da su na devet lokacija u gradu postavljeni kanisteri sa sredstvom za dezinfekciju, natrijum hipohloritom, koje gradani mogu besplatno preuzeti i koristiti za domaćinstvo, a da je isto sredstvo na raspolaganju i u pet prigradskih naselja i u 50 šabačkih sela.

“Sve mere koje se sprovode u Šapcu finansiraju se u stoprocentnom iznosu iz budžeta grada i to je zato što se gradom domaćinski upravlja i to će omogućiti da se vodi efikasna borba protiv zaraze, smatra Zelenović”, navedeno je u saopštenju.

On se zahvalio i kompanijama koje su donirale medicinska sredstva i posteljinu za objekat namenjen smeštaju pacijenata za lakšim simptomima koronavirusa, koja se trenutno oprema.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. Ko se seća Idi Amina, zna šta nas još čeka u Srbiji…
    Dakle, kraj se uopšte ne nazire!!!!

  2. Javio se i Vucicev gradonacelnik? To je onaj sto je godinu dana govorio BOJKOT a onda krenuo na izbore Vuciceve, u napad na Sandokana….Samo procitajte tekst- ni jedno jedino slovo ne sme da izgovori protiv Vucica…Nijr tvoje Zelenovicu da pricas o pranju ruki, dezinfekcionim sredstvima i zarazi-to je posao za lekare. Imas li ti nesto da kazes u Vucicu, Brnabicki,to je tvoj posao?

Comments are closed.