Radojičić: “Postoje podaci koji govore da ni distanca od dva metra nije dovoljna…”

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Prema dostupnim podacima, u ovom trenutku oko 1.500 građana u Beogradu pozitivno je na korona virus, rekao je gradonačelnik prestonice dr Zoran Radojičić.

“Kada se taj broj uporedi sa brojem zaraženih i umrlih u drugim milionskim gradovima u svetu, vidimo da naše mere preduzete na vreme, kao i da su ih struka i građani sproveli na pravi način. Nadamo se da se iz dana u dan patogenost i virulentnost virusa smanjuje, čemu pogoduju i ovi vremenski uslovi. Svi ti podaci ukazuju na svetlost na kraju tunela”, naveo je Radojičić, prenosi Blic.

Gradonačelnik je ukazao da će i tokom vaskršenjeg praznika Kovid ambulante u 17 beogradskih opština raditi bez prekida uključujući i vreme tokom zabrane kretanja.

“Svi građani koji imaju simptome na korona virus: jak kašalj, povišenu temperaturu i otežano disanje obavezno da se jave u najbliže Kovid ambulante, bez obzira da li je vreme zabrane kretanja – istakao je Radojičić.

On je ukazao da je obavezno nošenje zaštitnih maski, posebno u zatvorenom prostoru.

“Primećeno je da pojedini građani ne nose zaštitne maske prilikom odlaska u prodavnice i druge prodajne objekte, zbog čega bih apelovao na te sugrađane da poštuju mere, jer takvo ponašanje nije dobro ni za njih niti za druge građane koji su njihovoj blizini. Smatram da ljudi i na otvorenom prostoru nedovoljno nose maske, jer postoje podaci koji govore da ni distanca od dva metra nije dovoljna”, ukazao je gradonačelnik Beograda.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. “Primećeno je da pojedini građani ne nose zaštitne maske prilikom odlaska u prodavnice i druge prodajne objekte, …” Заштитна маска не штити од ВИРУСА ! Колега ради на штампању упутства и тако је децидно написано. Маска која се уобичајено носи, можда може заштити од бактерија и то у редовној замени од не дуже од два сата ношења. Просто, вирус је величине микрона, а најтање ткање које би омогућило дисање је три. Иначе је већ цео град преплављен баченим маскамаа и гуменим рукавицама. Колике ће размере загађења бити овим беспотребним “заштитним” средствима, тек ћемо видети у годиама које долазе.

Comments are closed.