Preminuo pacijent u Kruševcu zaražen koronavirusom

0
Foto: Profimedia

Pacijent koji je bolovao od korona virusa preminuo je danas u bolnici u Kruševcu, izjavila je gradonačelnica tog grada Jasmina Palurović.

“U bolnici je danas zabeležen smrtni slučaj koji ima veze sa korona virusom. Reč je o pacijentu koji je preminuo od drugih zdravstvenih tegoba, ali kod koga je potvrđeno prisustvo korona virusa”, rekla je gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, koja je i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije.

Ona je navela da je iz Kruševca u niški Kliničko-bolnički centar do sada poslato 17 pacijenata i da je u toj ustanovi takođe preminuo jedan pacijent od posledica korona virusa.

U Rasinskom okrugu do sada je, prema podacima Štaba, korona virus potvrđen kod 49 osoba. Pod nadzorom je skoro 1.000 ljudi, a oko 200, koji su bili u kontaktu sa zaraženima, je u samoizolaciji.

Gradonačelnica je rekla da je zbog osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima i stavljene u izolaciju bilo neophodno da se stavi pod potpunu sanitarnu zaštitu zgrada Republičkog fonda za zdravstveno i penziono osiguranje (PIO) i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), kako bi se obezbedila sigurnost ostalih zaposlenih.

Ti fondovi u Kruševcu imaju prostorije u istoj zgradi.

Gradonačelnica Kruševca je danas obišla volontere koji pakuju pakete sa osnovnim životnim namirnicama za najugroženije porodice u Kruševcu.

Zahvalila je kruševačkom Klubu privrednika i svim firmama koje su donirale namirnice, podsetivši da se priprema paketa za penzionere, kojih je u Kruševcu 31.200, nastavlja a da je do sada isporučeno oko 30.000 tih paketa.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus