Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da svakodnevna obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića unose nervozu i strah među gradjane i da se tako ne ponaša nijedan predsednik bilo koje uređene demokratske države.

„Svakodnevno obraćanje predsednika ne unosi spokoj i mir među građane, nego upravo obrnuto – učestalost njegovog pojavljivanja i način na koji se obraća unose nerozu i strah među građane. Otuda je sasvim logično da se pojavila ova peticija da umesto Vučića govore stručnjaci – lekari“, rekao je Lutovac za list Danas.

On je ocenio da su Vučićevi nastupi maratonska obraćanja koja priliče autokratama i diktatorima, a ne predsednicima demokratskih država.

„Posle svakog od tih obraćanja može se izvući par korisnih informacija koje bi mogle stati u nekoliko rečenica. Te rečenice bi trebalo da izgovori neko drugi, na sasvim drugačiji način. Ovako ostaje slika i ton gole propagande. On se svađa sa zamišljenim protivnikom, sa opozicijom, sa građanima, spoljnim i unutarašnjim neprijateljima, moli, preklinje, bori se kao lav, viče, smeje se, ne spava, brine za narod“, dodao je on.

Lutovac je rekao da bi neko dobio par korisnih informacija, mora da sluša „patetične tirade, primitivnu političku kampanju, bez trunke dostojanstva i populistički kič najgore vrste“.

Lider DS je ocenio da se sam nameće zaključak da vlast uvođenjem drastičnih mera ispravlja greške načinjene na početku epidemije.

„Ležernost s početka pandemije se pokušava kompenzovati drastičnom ‘revnošću’ u ovoj fazi. Tipičan primer ponašanja kockara koji pokušava da se vadi hazarderskom igrom na sve ili ništa“, rekao je on.

Prema njegovoj oceni, sve što radi Vučić u vreme pandemijske krize predstavlja deo izborne kampanje.

„Na početku krize, on je demonstrirao svoju političku snagu prikupljanjem potpise za svoju listu, dovodivši u opasnost sve te ljude koji su se zbijali na malom prostoru, umanjivao je značaj opasnosti koronavirusa, pa je posle govorio da bi se izbori mogli odložiti najviše za nedelju-dve. Sve što je radio i što sada radi ima i te kakve veze sa izborima i rejtingom“, rekao je Lutovac.

(Beta)

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je „samoizolacija“ i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

Komentar(1)

  1. Vivijen
    4. април 2020. 00:02

    Mnogo od ovoga je tacno. Isto tako je tacno da ste vi iz opozicije uveliko doprineli svemu ovome. Svih ovih godina niste uspeli nista korisno da uradite sem sto ste ismevali, pljuvali po vlasti i drzavi, ignorisali sve i svasta, umisljali da ste najpametniji, najobrazovaniji, najcestitiji, najbolji u svemu ect, i iritirali ste gradjane koliko i predsednik. Najpoganije lice opozicija i njeni mediji pokazuju u ovim dramaticnim danima, odnosno mesecima. Umesto da i vi uzmete obavezu i odgovornost da pomognete svom narodu u ovom teskom vremenu, vi i dalje salonski huskate i podstrekujete na neposlusnost cime se cinite gorim od kovida -19.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.