“Postojaće tačno odvojen prostor između vozača i putnika. Gledaće se prostor i u autobusu i u vozu…”: Zorana Mihajlović o pokretanju saobraćaja

1
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija spremna da pokrene avio-saobraćaj 18. maja, ali je i dodala da će to zavisiti od ostalih zemalja Evropske unije, odnosno kada će i one dozvoliti letove sa svojih aerodroma.

“Mi nismo zatvarali aerodrome, nego su svuda bile ukinute redovne avio-linije. Beogradski aerodrom je bio otvoren sve vreme vanrednog stanja jer smo dopremali humanitarnu pomoć i vraćali naše građane iz drugih država. Naš je predlog da se putnički avio-saobraćaj otvori 18. maja i da letovi sa Aerodroma ‘Nikola Tesla’, kao i aerodroma u Nišu i Кraljevu pokrenu tada”, rekla je Mihajlović za RTS.

Ona je dodala da Srbija neće otvoriti aerodrome, “ukoliko se Evropa ne otvori do ovog datuma” i istakla da sve što Srbija radi u međunarodnom saobraćaju mora biti usklađeno sa drugim državama.

“U Evropskoj uniji još uvek nema jasnog dogovora oko otvaranja granica. Кada se Evropa otvori i mi ćemo”, rekla je Mihajlović.

Navela je da se “sledećeg ponedeljka otvara međugradski saobraćaj, dok će gradski saobraćaj u Beogradu i Nišu krenuti 8. maja”.

Mihajlović je objasnila da se u skladu sa preporukama lekara pripremaju protokoli i pravila za funkcionisanje javnog saobraćaja.

“Postojaće tačno odvojen prostor između vozača i putnika. Gledaće se i prostor u autobusu i vozu, jer je suština da i dalje nema bliskog kontakta među građanima, koji će morati da nose zaštitnu opremu”, rekla je ona.

Govoreći o gradjevinarstvu ona je navela da gradilišta u Srbiji rade u punom kapacitetu.

“Građevinarstvo nije stalo u vreme epidemije i to će nam mnogo pomoći u ekonomskom oporavku zemlje, jer ovo nije samo zdravstvena, već i ekonomska kriza”, izjavila je Mihajlović.

Podsetila je da je ministarstvo dalo preporuke svima koji su u mogućnosti i imaju zaštitnu opremu da rade, te da nisu zaustavljeni veliki infrastrukturni projekti ni manje rehabilitacije puteva.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Joj i ova je počela da lupeta i prodaje pamet. Vozićemo se kao i do sada, kao stoka u prljavim i prepunjenim autobusima koji su odvno trebali biti na otpadu. Samo lažu i pričaju bajke, platiš im kartu i nikad nisi siguran da li ćeš dobiti uslugu. Ako nema prevoza to je problem putnika, snađi se sam!

Comments are closed.