Papa Franja negativan na koronavirus, javljaju italijanski mediji: Povukao se u apartman, oko sebe ima sanitarni kordon…

0
Beta - Vatican News via AP

Papa Franja je negativan na testu za koronavirus, prema današnjim navodima dva italijanska lista.

Prema listovima Mesadjero (Messagero) i Fato Kotidijano (Fatto Quotidiano) papa je testiran juče kada je prijavljeno da je zaražen jedan sveštenik koji već godinama živi u istoj rezidenciji gde i papa.

Test na virus urađen je za sve osobe koje rade u toj rezidenciji Kući Svete Marte, posebno su testirani lični sekretari pape. Svi testovi su negativni, napisali su listovi pozivajući se na interne izvore iz Vatikana.

Podatak nije zvanično potvrdio Vatikan koji nije komentarisao ni prvo testiranje pape na koronavirus početkom meseca, kada je papa Franja imao kijavicu i kašalj i otkazao prethodne obaveze.

Prema sajtu Vatikan insajder lista Stampa, papa je već neko vreme okružen sanitarnim kordonom protiv zaraze koji ga prati svuda gde se kreće. On više ne jede u zajedničkoj prostoriji rezidencije nego u svom apartmanu i njegovo okruženje stalno je opremljeno sredstvima za dezinfekciju.

Papa je danas održao jutarnju misu u maloj kapeli u svojoj rezidenciji. On je u molitvi ukazao da u ovim danima patnje ima mnogo straha, među starima, koji su sami u domovima ili bolnicama ili svojim kućama, među radnicima bez stabilnog posla, među brojnim ljudima koji služe društvu i koji doprinose da društvo živi, i pomolio se Bogu da pomogne ljudima da imaju poverenje, da trpe i nadvladaju svoje strahove.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus