Nova stranka: “U neslavnom smo društvu. Kojim novcem je finansiran rad “botovskih naloga?”

0
Foto: Profimedia

Nova stranka saopštila je danas da je slučaj gašenja više od 8.000 naloga na Tviteru koji su služili za promociju Srpske napredne stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića svrstao Srbiju “u neslavno društvo načina razračunavanja vladajućih partija Egipta, Hondurasa, Indonezije i Saudijske Arabije”.

“Osim diskreditacija države u svetu, postavlja se pitanje i kojim novcem je finansiran rad svih onih koji su vodili ‘botovske naloge’. Iako se Vučić na nedavnoj konferenciji za medije pravio nevešt na slično pitanje novinara, Nova stranka zahteva da javnosti bude odmah dostavljen na uvid spisak troškova rada botovske centrale SNS-a, ali i obrazloženje sa kojim pravom je novac svih građana Srbije rasipan na kreiranje jedne opšte virtuelne obmane”, navodi se u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da je postalo jasno da je podrška “kojom se režim diči” iluzija i zavaravanje, kao i da je novac građana korišćen za “prizemno i prostačko ponižavanje” političkih protivnika i postepeno menjanje kursa spoljne politike Srbije.

“Tako smo svi, mada odavno uvereni da je i dosadašnje ‘zalaganje’ Vučića za evropski put Srbije bilo samo retorika, postali svedoci kako i pred kamerama, ali i u komentarima na društvenim mrežama, Srbija odjednom ‘iznenađeno i uvređeno’ okreće leđa Evropskoj uniji, a otpočinje hvalospeve na račun Kine”, dodaje se u saopštenju.

Navode da je sramno što je od vrha vlasti prećutana novčana pomoć EU od 94 miliona evra, dok su sadržaj i vrednost pomoći pristigle iz Kine ili Rusije i do danas ostali nepoznati – “uz puno poštovanje svake, pa i najmanje pomoći upućene Srbiji tokom borbe sa pandemijom koronavirusa”.

Tviter je u četvrtak saopštio da je ugasio 8.558 naloga korišćenih za promovisanje SNS i Vučića.

“Do kraja prošle godine, identifikovali smo grupe naloga angažovanih u neautentičnoj koordinisanoj aktivnosti, što je dovelo do uklanjanja 8.558 naloga koji su radili na promovisanju vladajuće stranke u Srbiji i njenog lidera”, naveo je Tviter na nalogu posvećenom bezbednosti na toj društvenoj mreži (Twitter safety).

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus