Predsednik Vlade Crne Gore, Duško Marković danas je na Premijerskom satu u Skupštini Crne Gore odgovarajući na pitanja poslanika Demokratskog fronta Andrije Mandića, poručio da „nije od onih što će opredeliti pomoć građanima, pa ih pozivati da je ne uzmu“, jer bi to bio politički kviz, a ne ekonomsko-socijalna politika i po tome se Crna Gora razlikuje od drugih, prenose Vijesti.

Mandić je pitao zašto nisu prihvaćene mere koje je predložio DF, zašto je iz pomoći isključen veliki broj ugroženih i koje restriktivne mere su u budućnosti planirane. 

Marković je odgovorio da Zakon DF-a ne obezbjeđuje ništa, on je primer površnosti i političke demagogije, „za razliku od Vladinog paketa koji obezbeđuje milionsku podršku privredi i ugroženim građanima i to onu koja je realna i ostvariva“.

„Nismo ih usvajali tako da smo ih prepisivali od drugih, pa dodavali kako to neki žele već smo pažljivo analizirali i pripremali. Nema istih država ni istih ekonomija, zato nije pametno prepisivati od drugih niti gledati u tuđe dvorište“, rekao je Marković.

On je dodao da samo dve mere koje je DF predložio (isplata svim punoetim građanima po 222 eura i maloljetnim 50 odsto od toga) podrazumeva izdvajanje od 123 miliona evra, što je više nego celogodišnja zarada u zdravstvu ili 50 odsto više od izdvajanja za kapitalne projekte.

„Čak i da smo to prihvatili, rekli biste da plaćamo svojim glasačima jer ih DPS ima najviše. Ni „D“ od DPS-a ni „P“ od politike niste čuli od mene i mojih saradnika svih ovih dana, a pisma podrške stižu i od najtvrdokornijih opozicionara“, zaključio je Marković.

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je „samoizolacija“ i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.