Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da 21. jun, kao dan izbora, deluje previše blizu, kao i da će predstojeći izbori biti prijemni ispit za demokratiju nakon vanrednog stanja.

„Kad god se održe, ovi parlamentarni i lokalni izbori biće prijemni ispit za demokratiju nakon vanrednog stanja, naravno, sve pod uslovom da ponovo ne uronimo u loše dnevne brojeve i povratak pandemije“, rekao je Antonijević za list Danas.

Govoreći o izborima, on je naveo da će biti mnogo dilema, koji god dan se odabere, od bezbednosti prilikom prikupljanja potpisa neposredno nakon ovako čvrstih mera, do mogućnosti slobode okupljanja i drugih prava neophodnih za demokratske i fer izbore.

„Kada tome dodamo i medijsku situaciju, nejednaku zastupljenost aktera na političkoj sceni, 21. jun deluje previše blizu“, ocenio je Antonijević.

Na pitanje šta misli o lupanju u šerpe u 20.05 časova, on je rekao da „nije bitno kako se vidi lupanje u šerpe, bitnije je kako se čuje lupanje u šerpe“.

„Mnogo je značajnije kako naše institucije, kako vlast vidi tu široku i spontanu akciju u celoj Srbiji, to nagomilano nezadovoljstvo, koje nećete videti ako stavite ružičaste naočare“, naveo je Antonijević.

On je rekao i da samo uvođenje vanrednog stanja nije bilo protivustavno, ali su se u narednim danima, odmah nakon 15. marta, „morali stvoriti uslovi da Narodna skupština zaseda, da je ne čekamo četrdeset i nešto dana da potvrdi sve što je urađeno“.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-434-od-7-maja/
https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je „samoizolacija“ i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

Komentara

 1. Grdana
  10. maja 2020. 13:21

  Sta ovaj gospodin Antonijevic kaze da su izbori blizu jer su zakazani za 21.jun! ? Zaboravio da doda jos 8 (osam) godina ! Procerdala je opozicija osam godina u ništa, a sad nasla da lupeta u serpe i lonce, kao krajem devedesetih i jos treba narod da ogluvi i poźivcani od buke. Pa, ako takav narod, kojeg nije briga ni za vlast, ni za opoziciju, vec za miran zivot, USTANE DA VAS BIJE , TEK ONDA CETE VIDETI STA JE LOŠE DRUŠTVO!

 2. Dikica
  10. maja 2020. 13:32

  Znate li vi gospodine Antonijevicu, kada cete videti pravo nezadovoljstvo? Kad se digne narod kojeg bas briga za vlast i opoziciju vec hoce miran, normalan zivot. Vi niste za 8 godina mogli da se usaglasite, iznedrite 1 vodju i napravite dobar program pa izidjete na izbore, vec ste se vratili lupanju u serpe kao 2000! Sta je mnogo mnogo je.

 3. Miki
  10. maja 2020. 19:16

  Nemate vi pojma o izvoru ,lupate u šerpe ,pa dali stvarno mislite da će neko da glasa za vas ,nemate program ma ništa bre nesposobni ste

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.