Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević izjavio je da 21. jun, kao dan izbora, deluje previše blizu, kao i da će predstojeći izbori biti prijemni ispit za demokratiju nakon vanrednog stanja.

„Kad god se održe, ovi parlamentarni i lokalni izbori biće prijemni ispit za demokratiju nakon vanrednog stanja, naravno, sve pod uslovom da ponovo ne uronimo u loše dnevne brojeve i povratak pandemije“, rekao je Antonijević za list Danas.

Govoreći o izborima, on je naveo da će biti mnogo dilema, koji god dan se odabere, od bezbednosti prilikom prikupljanja potpisa neposredno nakon ovako čvrstih mera, do mogućnosti slobode okupljanja i drugih prava neophodnih za demokratske i fer izbore.

„Kada tome dodamo i medijsku situaciju, nejednaku zastupljenost aktera na političkoj sceni, 21. jun deluje previše blizu“, ocenio je Antonijević.

Na pitanje šta misli o lupanju u šerpe u 20.05 časova, on je rekao da „nije bitno kako se vidi lupanje u šerpe, bitnije je kako se čuje lupanje u šerpe“.

„Mnogo je značajnije kako naše institucije, kako vlast vidi tu široku i spontanu akciju u celoj Srbiji, to nagomilano nezadovoljstvo, koje nećete videti ako stavite ružičaste naočare“, naveo je Antonijević.

On je rekao i da samo uvođenje vanrednog stanja nije bilo protivustavno, ali su se u narednim danima, odmah nakon 15. marta, „morali stvoriti uslovi da Narodna skupština zaseda, da je ne čekamo četrdeset i nešto dana da potvrdi sve što je urađeno“.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je „samoizolacija“ i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

Komentara

 1. Grdana
  10. maja 2020. 13:21

  Sta ovaj gospodin Antonijevic kaze da su izbori blizu jer su zakazani za 21.jun! ? Zaboravio da doda jos 8 (osam) godina ! Procerdala je opozicija osam godina u ništa, a sad nasla da lupeta u serpe i lonce, kao krajem devedesetih i jos treba narod da ogluvi i poźivcani od buke. Pa, ako takav narod, kojeg nije briga ni za vlast, ni za opoziciju, vec za miran zivot, USTANE DA VAS BIJE , TEK ONDA CETE VIDETI STA JE LOŠE DRUŠTVO!

 2. Dikica
  10. maja 2020. 13:32

  Znate li vi gospodine Antonijevicu, kada cete videti pravo nezadovoljstvo? Kad se digne narod kojeg bas briga za vlast i opoziciju vec hoce miran, normalan zivot. Vi niste za 8 godina mogli da se usaglasite, iznedrite 1 vodju i napravite dobar program pa izidjete na izbore, vec ste se vratili lupanju u serpe kao 2000! Sta je mnogo mnogo je.

 3. Miki
  10. maja 2020. 19:16

  Nemate vi pojma o izvoru ,lupate u šerpe ,pa dali stvarno mislite da će neko da glasa za vas ,nemate program ma ništa bre nesposobni ste

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.