“Nestorović je ismevao brigu građana. Ne vidi nikakav problem, niti moralnu obavezu…”

1
Foto: Printscreen B92

Inicijativa “Ne davimo Beograd” saopštila je danas da, polazeći od stavova Svetske zdravstvene organizacije, smatra da bi Lekarska komora Srbije (LKS) trebalo da obavesti javnost o eventualnom nesavesnom delovanju doktora Branimira Nestorovića i na taj način zaštiti građane od “daljeg širenja neistina”.

“Sa nestrpljenjem očekujemo sednicu Etičkog odbora LKS na kojoj će se raspravljati o sramnim istupima u javnosti dr Branimira Nestorovića povodom pandemije koronavirusa”, piše se u saopštenju.

Navodi se da je inicijativa uputila u martu ove godine zahtev LKS da se izjasni povodom nastupa Nostorovića u javnosti.

“Nakon prvih javnih istupa u kojima su Nestorović i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ismevali zabrinutost građana i na podrugljiv način govorili o posledicama i mogućnostima zaraze koronavirusom, Nestorović je nastavio sa štetnim javnim pojavljivanjima dovodeći građane u zabludu, a šireći neistine smatramo i da je ugrozio zdravlje ljudi”, dodaje se.

Incijativa je podsetila da je u celom svetu zbog koronavirusa preminulo više od 300.000 ljudi, a zaraženo više od pet miliona.

“Svet je stao na par meseci i posledice po naše živote ćemo tek osetiti. Nestorović u tome ne vidi nikakav problem, niti moralnu obavezu, već nastavlja da degradira svoju profesiju i sve hrabre ljude iz medicine koji su na prvim linijama izneli borbu protiv pandemije, a neki dali i svoje živote”, piše “Ne davimo Beograd”.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/velika-majska-akcija-pretplata-na-nedeljnik-samo-6-999-dinara-poklon-dve-flase-plavog-vina/

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Prof.dr.nestorovic je genije,i kada se pomene njegovo ime ,morao bi da ustane i pokloni se njegovoj genijalnosti,uspesima koje je postigao u svojoj profesiji,a posebno njegovom znanju iz svih oblasti.njega je zadovoljstvo slušati,bar jedanput nedeljno.

Comments are closed.