Naprednjaci koji ne podržavaju kragujevačku listu SNS predali svoju listu

0
Printskrin/Youtube/Kragujevčan

Izborna lista “Grupa građana – Dr Vladica Stanojević” koju čine članovi Srpske napredne stranke (SNS) koji ne podržavaju lokalnu listu “Aleksandar Vučić – za našu decu”, predata je Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Kragujevcu.

Nosilac liste, direktor Zavoda za zbinjavanje odraslih “Male pčelice” u tom gradu Vladica Stanojević rekao je agenciji Beta da je na listi 58 kandidata za odbornike koju čine članovi SNS koji podržavaju republičku listu te stranke, ali ne i lokalnu.

On je dodao da je za odborničke kandidate sa njegove liste prikupljeno 1.856 potpisa podrške građana, a lista je predata GIK-u sinoć u 22 sata, i još nije proglašena.

Prema njegovim rečima, dogodio se presedan da posle predaje liste GIK još nije zasedala, a prema njegovim nezvaničnim saznanjima sporan je naziv liste i time se bavi Upravni sud.

Stanojević je naveo da je on na meti partijskih neistomišljenika iz Gradskog odbora SNS-a i da je bilo napada za vreme vanrednog stanja zbog koronavirusa dok je obavljao direktorski posao u Zavodu “Male pčelice” koji ima 900 štićenika i 300 radnika.

Za to je optužio gradski Krizni štab na čelu sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem, a kako je dodao vreme će pokazati ko je bio u pravu i ko se borio za taj grad.

“Kada je trebalo da svi budemo jedinstveni, mi smo u Zavodu bili 27 dana u karantinu i doživljavali smo pravi pakao, zaposleni i korisnici, kao i ja. Sve zbog toga što sam ja jedini bio meta”, kazao je Stanojević.

Prema njegovim rečima, on nije isteran iz SNS-a i naveo je da je “sa ljudima koji vode Srbiju u dobrim, korektnim odnosima”.

Stanojević je kazao da će njegova lista voditi “pravu evropsku kampanju” i da neće “napadati” ostale učesnike lokalnih izbora.

Ocenio je da je lista “osveženje” za Kragujevac i da ljudi sa liste “imaju volje, i elana da pokrenu grad u kome se danas ne živi onako kako bi trebalo”.

On je rekao da su na listi među poznatijim imenima proslavljeni bokser Mirko Puzović, operski pevač Voja Spasić i predsednica Kola sprskih sestara u Kragujevcu Tatjana Marinković.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus