“Najbolji način da sačuvamo živote je da ne otvorimo zemlju prerano…”: Gradonačelnik Los Anđelesa se suprotstavio Trampu

0
Profimedia

Gradonačelnik Los Anđelesa pozvao je SAD da nastave da praktikuju socijalno distanciranje i pojačaju testiranje na koronavirus, upozorivši da bi plan predsednika Donalda Trampa da ponovo otvori zemlju mogao da dovede u opasnost živote Amerikanaca.

“Najbolji način da pomognemo ekonomiji je da brinemo o javnom zdravlju, a najbolji način da spasimo živote je da privredu ne otvorimo prevremeno”, rekao je gradonačelnik Erik Garseti na konferenciji za novinare, preneo je CNN.

Ova izjava dolazi posle Trampove najave da će sazvati drugu operativnu grupu za koronavirus namenjenju ponovnom otvaranju zemlje.

“Ako želite da otvorite ekonomiju, gospodine predsedniče, radite na pronalaženju zdravstvenih radnika koji mogu da prate epidemiju i pronađu nam testove kako bismo mogli da napravimo istraživanja o tome ko je imun, a ko nije, da bismo se pravilno ponašali”, rekao je on.

Garseti je pozvao i nacionalno rukovodstvo da se pridržava uputstava medicinskih stručnjaka i da se pripremi za mogućnost o produženju ideje o ostanku kod kuće.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus