“Možete vi, gospodo, da montirate zvučnike, ali u 20.05 građani sami lupaju u šerpe…”: Dragan Đilas na protestu opozicije

4
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je današnjem protestu opozicije ispred Skupštine Srbije da su podržali neke rigidne i teške mere, ali da je Srbija zemlja koja ima najviše zaraženih u regionu, po broju na milion stanovnika i ocenio da se najrigidnije mere nisu pokazale, a da su mnoge stigle prekasno.

“Ovde smo da dignemo glas protiv tiranije, hapšenja ljudi, da neko administrativnu granicu sa Kosovom tretira kao državnu, zbog onih koji su u pritvoru, i zbog toga što volimo ovu zemlju i od nje želimo da napravimo bolje mesto za život”, rekao je Đilas.

On je naveo da su davali svoje predloge već od 6. marta vlastima, da su 14. marta dali prve predloge konkretnih mera, od kojih je, kako navodi, jako malo njih prihvaćeno, a da su 23. marta dali 20 ekonomskih mera za period posle korone, da su 25. marta tražili da stariji od 65 godina mogu da šetaju sat vremena, a da su im na to odgovorali da će biti 300.000 mrtvih.

Đilas je podsetio da su pisali EP o hapšenju novinarki i neustavnom uvođenju vanrednog stanja, odnosno “misiji koja je prihvaćena u Srbiji da pomogne u rešavanju političke krize”.

Mora da stane podela u ovoj zemlji, to smo sve radili i nismo se bavili politikom, politikom ćemo se baviti kad sve ovo prođe, istakao je.

“Možete vi, gospodo, da montirate zvučnike, da plaćate huligane i sami ste huligani, da to puštate po Beogradu, ali u 20.05 građani sami lupaju u šerpe. Ne zbog Đilasa, Sergeja, Lutovca, Borka bilo koga… Nego zbog toga što ne mogu više – ne mogu više da izdrže”, rekao je dodajući da “ovo mora da se završi na način da građani na izborima slobodno iskažu svoje mišljenje i da se završi jedna od najgorih decenija u istoriji ove zemlje”.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

4 KOMENTARA

  1. Kako mogu oni koji za uzor uzimaju Hitlera, citaju njegove knjige, da budu srpski rodoljubi i branioci srpske slobode?
    Kad sam video snimak na kojem se lepo vise svastika i knjige kojedoticni cita, smucio mi se i on i njegov pokret.

  2. Gosn Djilas,pitam al pravo da mi kazes,jel istina da si obecao ex prezidente Tadicu da ce voditi pijacarstvo u BG,kad osvojite vlast?

  3. Licemerstvo je poznata ljudska karakteristika-negativna i ne služe se časni ljudi tom osobinom, koliko da znate gospodine Đilas. Nego bolje bi bilo da iskažete zdravo misleće i racionalno ponašanje. Vi lično i lideri oko Vas nikada neće doći na vlast, ovo nije želja već analitički zaključak. Ako hoćete da vaše stranke imaju aktivnu ulogu u vlasti ili da postanu vlast, morate svi vi sadašnji da odete u nepoznato, da izaberete mlade pametne ljude koji će definisati politiku stranaka, nova lica koja će radom i trudom da pokažu da postoji i druga opcija uspešnosti. Dok to ne svatite nema vam izlaska iz kaljuge.

Comments are closed.