Milivojević: Ovakva dodela pomoći od 100 evra je provera banke sigurnih glasova…

13
Foto: Printscreen N1

Politikolog Cvijetin Milivojević ocenio je danas da je najava kako će 100 evra država davati građanima samo ako to zatraže tefonskim putem, osim penzionera i socijalno ugroženih koji ih dobijaju automatski, “najednostavniji, najbrži” način da Srpska napredna stranka (SNS) faktički proveri ono što stoji u banci sigurnih glasova.

“Ministar finansija Siniša Mali je član najužeg rukodstva SNS i logično je da ima partijski zadatak. Reč je o predizbornoj kampanji”, istakao je Milivojević u izjavi agenciji Beta, povodom jučerašnje najave ministra Malog o izmenjenom načinu isplate građanima od po 100 evra.

On je rekao da će svako ko pozove biti upisan sa jedinstvenim matičnim brojem i “lako je proverljivo” da li je glasao na prošlim, a tako i da zaključi da li će glasati na budućim izborima.

“Videće da li si glasao na prošlim izborima. Ili si ih bojkotovao pa sad imaju nade da li ćeš glasati ako te je pokolebalo tih sto evra”, rekao je Milivojević, navodeći da će SNS dobiti informacija i iz slučaja da neko ne pozove.

On je naglasio da se može očekivati da vladajuća stranka spremi spisak poznatih javnih ličnosti koje kritički rezonuju o sadašnoj vlasti a jave se tefonski.

“Biće im to omiljeno štivo da kažu – ruše državu, odnosno Vučića, jer oni to pedstavllaju da ruše državu, a od te države traže sto evra”, rekao je Milivojević.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

13 KOMENTARA

 1. Nije li da tih 100evra daju kako bi izbegli tužbe na mnogo veće sume novca, zbog lišavanja slobode nedužnih građana i oduzimanja osnovnih životnog prava kretanja….
  Pa ko je uzeo 100evra može da zaboravi i na još neka prava koja su mu ustavom garantovana….

 2. Uzecu i/ili preusmeriti u humaniterne svrhe. Glasati ili ne glasati za Vucica je moj izbor i niciji vise.

 3. A cega je bila provera za onih 1000 eura? Koliko je narod glup? Pa bi opet da nas proveravate koliko smo glupi. E pa nece vise.

 4. Dosadili ste više sa 100 evra i nepotrebnih komentaria!!!. A toliko je jednostavno rešenje, ne prihvatiti i usmeriti telefonskim pozivom, kome ih poklanjate!!!. Varate se i neka vas to ne tišti, nije narod malouman, pa da ga neko ucenjuje i potkupljuje da ga privoli za koga će glasati!!. Mnogo toga je još bitno da bi se neko odlučio kome će dati glas na izborima!!.

 5. Da uzmem tih 100 e,ko će znati ,za koga ću glasati?Pustite se toga.Ja uzimam.Mozda ovaj čeka,onih 1000 od Dinkića?Kad proveravaš,račun u banci,putem telefona,banka ti traži JMBG,a ne broj računa.Baš zbog zloupotreba!

 6. Ne treba Aleksandru Vucicu nikakva provera. On zna koliko nas je za njega. Ovo je najveca glupost koju sam cula. Aleksandar Vucic ne daje sto eura, nego 520 miliona eura i presmesno je da toliki novac daje zato da bih proverio koliko ima glasaca kad to vec zna. To moze biti izmedju ostalog ali on hoce da pokaze da mi nismo pogresili koji smo uz njega i da on nas ceni i postuje i ne samo nas nego sve gradjane Srbije . Vas koji mu zelite zlo trebalo bih biti strah pred GOSPODOM BOGOM i sramota ali zlo u vama je preveliko da to shvatite i osetite.

 7. Ljudi će se prijaviti zato što im je taj novac neophodan u ovoj situaciji. Mnogo zaposlenih nije imalo, od početka vanrednog stanja, dinara primanja. Prestanite da politizujete ovu situaciju već gledajte da svi zajedno što pre okončamo ovo. Glasovi se ne kupuju već zaslužuju. Ne znam zašto je toliko mržnje u ljudima.

 8. Analogno tome,imalo je još ranijih vlasnika vladavine Srbijom,pa što nisu okoristili glasale?
  Hipotenuza!

 9. Pa ne daje mi on njegove pare iz svog džepa, pa da glasam za njega, daje mi moje pare, tako da na moj glas može komotno da zaboravi !

 10. Šta smo saznali novo, to smo, barem, sam ja znao.
  I super, neka kažu pljujem Vučića, on mi pomaze sa 100 evra, neka me pljuju to svakako već rade, ništa novo. Nisu ni svesni da to može skupo da ih kosta

Comments are closed.