Holivudski glumac Leonardo Dikaprio osnovao je humanitarnu organizaciju za pomoć žrtvama pandemije koronavirusa, a američka voditeljka Opra Vinfri najavila je da će donirati milion dolara.

„Veoma sam uzbuđena i želim da budem prva koja će donirati novac i doniraću milion dolara i nadam se da će mi se mnogi priključiti u ovome. Znam da ne mogu svi da izdvoje milion, ali neka pomogne ko koliko može“, rekla je Opra, a ovu video-poruku Leonardo Dikaprio preneo je na svom profilu na Instagramu, prenosi B92.

Dikaprio je naveo da je impresioniran onim što ljudi u ovom Fondu pokušavaju, te da je odlučio da osnuje i u njega uloži 10 miliona dolara.

„Želim da pomognem Amerikancima tokom ove epidemije. Želim da pomognem gradovima i državi u kojoj sam odrastao“, naveo je holivudski glumac.

Organizacija pod nazivom Američki fond za hranu uskoro će početi sa radom, a na njenom čelu će biti slavni glumac i filantrop. Uz Dikaprija, jedna od osnivačica Fonda je i filantrop Loren Pauel Džobs.

Agencija AP navodi da će Fond pomagati porodicama s niskim primanjima, starim osobama, porodicama sa smanjenim primanjima za vreme pandemije i porodicama čija su deca korisnici besplatnih obroka u školama.

Isti izvor javlja da je Fond već prikupio 12 miliona dolara i da će sarađivati sa humanitarnom organizacijom Svetska centralna kuhinja. Prve višemilionske priloge Fondu uplatile su kompanije Epl i Ford Fondacija.

Leonardo Dikaprio inače je poznat po tome da voli da troši novac, milione koje zaradi, na brze automobile, egzotične životinje, nekretnine, umetnine, ali i da pomaže onima kojima je pomoć potrebna.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je „samoizolacija“ i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

Pre nekoliko meseci Dikaprio je objavio kako je „Earth Alliance“, Fond za zaštitu životne sredine koji je nedavno osnovao sa filantropima Lorinom Pauelom i Brajanom Šetom, izdvojio pet miliona dolara za pomoć ugroženima u požarima u Amazoniji.

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.