Koronavirus cirkuliše u 17 ustanova socijalne zaštite, inficirana 134 korisnika i 39 zaposlenih

0
Foto: Profimedia/Ilustracija

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je u 17 ustanova socijalne zaštite u Srbiji a inficirana su 134 korisnika i 39 zaposlenih, saopštilo je danas Ministartsvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Od početka epidemije izlečeno je od infekcije 497 korisnika ustanova socijalne zaštite i 174 zaposlena.

Navodi se da je virus i dalje u cirkulaciji u gerontološkim centrima u Nišu, Obrenovcu, Knjaževcu kao i u centru “Jelenac” u Aleksincu.

Inficiranih ima i u Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domu za decu i omladinu “Duško Radović” u Nišu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu i Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Prisustvo virusa potvrđeno je i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, Domu za smeštaj odraslih i starijih “Miljakovački vinogradi” u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih “Radost” u Negotinu, Domu za smeštaj odraslih i starijih “MeliorVita” u Zemunu.

Medju ustanovama u kojima je povrđeno prisustvo virusa su i Dom za smeštaj odraslih i starijih “Gardoš” u Zemunu, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Nada” u Beogradu, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Eskulap centar” u Nišu i Dom za smeštaj odraslih i starijih “S.Nikola” u Negotinu.

“Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji”, stoji u saopštenju.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus