Korona ušla na Kliniku za neurologiju u Nišu: Dr Tiodorović najavio sastanak za danas, kaže da je sve pod kontrolom…

0
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/MO

Na Klinici za neurologiju KC Niš prijavljena je intrahospitalna epidemija i preduzete su sve mere zaštite, nakon što je 5. juna potvrđen virus kod bolničarke i četvoro pacijenata na toj klinici, navodi su te zdravstvene ustanove, preneo je Blic.

U Kliničkom centru navode i da su svi radnici testirani, a oni koji su pozitivni premešteni su u kovid bolnicu, kao i da je urađena kompletna dezinfekcija prostora.

Epidemiolog Branislav Tiodorović kazao je da je, prema podacima koje ima, situacija na Klinici za neurologiju pod kontrolom.

Ističe da iako epidemija jenjava ne čudi da se otkrivaju oboleli zdravstveni radnici, kao i da apsolutno nema razloga za bilo kakvu zabrinutost, jer niko nigde, pa ni u Nišu, neće raditi sa pacijentima ako je zaražen.

“Mi nemamo pacijenata koji su zaraženi od strane osoblja tako da nema razoga za brigu. Ako je ceo KC ili najveći deo bio kovid bolnica, ti ljudi koji se sada vraćaju da rade moraju da se testiraju i Insitutut i KC moraju da kontrolišu situaciju i da testiraju po više puta. Onda se dešava da ima pozitivnih, a čim se to desi oni ne rade više i mora da budu 14 dana u karantinu i tek nakon dva negativna PCR testa da se vrate kao potpuno zdravi na posao”, objasnio je Tiodorović za Južne vesti.

Najavio je i da će danas u Kliničkom centru imati sastanak na kojem će ocenjivati celokupnu situaciju, a tada će se znati i tačan broj obolelih i napraviće se iscrpna analiza.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus