Kazne do 150 evra za one koji ne nose maske i rukavice na poslu: Oštra mera u Republici Srpskoj

4
Foto: Profimedia

U Republici Srpskoj će se novčanom kaznom od 100 do 300 konvertibilnih maraka (od 50 do 150 evra) kazniti osobe koje na javnom i radnom mestu ne poštuju mere tokom pandemije koronavirusa.

Po uredbi koju je danas donela predsednica RS Željka Cvijanović, kazne mogu izricati inspektori i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Komunalna policija.

Glavni koordinacioni tim RS danas je konstatovano da je poslednjih dana porastao broj zaraženih.

Upućen je poziv građanima da poštuju zabrane okupljanja u grupama i drže se podalje od drugih, i da obavezno nose zaštitne maske i rukavice.

Glavni koordinacioni tim je pozvao MUP RS i ostale nadležne institucije da tokom prvomajskih praznika pojačaju kontrolu poštovanja ograničenja i zabrana kretanja, korišćenja propisane zaštitne opreme i zabrani okupljanja više od tri osobe.

Na sastanku Glavnog koordinacionog tima su bili predsednik Vlade RS Radovan Višković, predsednica RS Željka Cvijanović, član Predsedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

4 KOMENTARA

  1. Da, neko će od kuće da nosi maske i rukavice i da ih kupuje za svoje pare. Lepo su se setili. Prvo, nema gde da se kupe. Neka bar organizuju da ih firma obezbedi, makar i da ih naplati zaposlenima. Sramota je da se priča da ih ima dovoljno, a nigde ne mogu da se kupe ni maske (njih ponekad i ima) ni rukavice (njih nisam videla danima unazad).

  2. Uvazena godpoda treba da zna , ako je obavezno mora da ima na trzistu da se kupi ili da se podeli , jer mnogi ne rade i nemaju cak ni za hleb. Moze i svoju platu da ustupi za maske i rukavice .

  3. “Po uredbi koju je danas donela predsednica RS Željka Cvijanović, kazne mogu izricati inspektori i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i Komunalna policija.” А да ли је уважена Жељка донела и уредбу о бесплатној подели маски и рукавица грађанима РС, или бар на лекарски рецепт ? Или уважена Жељка мисли да може да донесе и уредбу да сви морају да носе и машнице на кикама, али да је то све проблем сваког појединачног грађанина РС ?

Comments are closed.