Kako izgleda procedura za dobijanje pomoći od 100 evra

2
Foto: Profiemdia

Na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije bliže je uređen način isplate 100 evra punoletnim građanima kao pomoć u krizi izazvanoj koronavirusom.

Penzionerima i onima koji primaju novčanu socijalnu pomoć 100 evra biće isplaćeno automatski.

Svi ostali će, ukoliko žele pomoć, morati da se za nju prijave u periodu od 15. maja do 5. juna na jedan od dva načina – pozivom na broj telefona ili putem onlajn sistema.

I u jednom i u drugom slučaju neophodno je ostaviti tri, odnosno četiri podatka: ime i prezime, JMBG, broj lične karte i banku u koju želite da vam se uplati novac. Ako građanin ima račun u banci, novac će mu na taj račun biti isplaćen, a ako nema, treba samo da se izjasni u koju banku želi da mu se novac uplati na namenski račun.

Onlajn sistem prijave

Jedan od načina za prijavu za pomoć od 100 evra je putem je preko portala Uprave za trezor, odnosno preko interneta, gde će građani biti u prilici da sami unesu tražene podatke, a prema rečima ministra finansija Siniše Malog, za ovu proceduru biće neophodno minut vremena.

Telefonski sistem prijave

Drugi način za prijavu za pomoć od 100 evra je putem telefonskog poziva kol centra, gde će građani biti u prilici da izdiktiraju tražene podatke.

Pozivom na broj telefona, građani će pred sobom imati tri opcije. Opcija 1 – sistem automatski pamti vašu poruku, opcija 2 – ukoliko želite da razgovarate sa operaterom da vam potvrdi da li ste registrovani ili niste i opcija 3 – za reklamacije.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. Вама сервери падају док покушавате да тестирате децу, о електронском подношењу пореских пријава да не говорим. Зар треба и тај несрећни сервер Трезора да падне да вам буде јасно колики је степен “трулежи” државног система и колики је степен вашег поимања стварности.

Comments are closed.