“Juče se jedan autobus zapalio, a potom i eksplodirao. Posle plašenja grobljima, Beograđani sad da brinu i o životima…”: Nova stranka poziva nadležne da provere gradski prevoz

0

Predsednik beogradskog odbora Nove stranke Branko Mladenović zatražio je od nadležnih gradskih institucija da se izvrši tehnički pregled svih vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća, kako bi se izbegli incidenti u kojima su proteklih dana učesvovali autobusi GSP-a.

Mladenović je u pisanoj izjavi naveo da se juče jedan gradski zapalio, a “potom i eksplodirao” u Terazijskom tunelu, a da se prvog dana povratka GSP-a na ulice desio udes “u kojem pukom srećom nije povređen niko od putnika”. 

“Nakon mesec i po dana najstrožih mera i držanja građana u kućnom pritvoru, plašenja italijanskim i španskim scenarijom i prepunim grobljima, Beograđani će sada, osim za zdravlje, morati da brinu i za živote, kada se usude da uđu u neki od autobusa, trolejbusa ili tramvaja GSP-a, jer je očigledno da im je tehnička ispravnost na ivici eksplozije. Stoga zahtevamo da se smesta izvrši tehnički pregled svih vozila javnog prevoza, kako se u jednoj evropskoj prestonici 21. veka ovakvi incidenti ne bi više ponavljali”, kazao je Mladenović.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus