Japanski mediji: Pacijent koji je preležao koronavirus ponovo pozitivan, dve nedelje po izlasku iz bolnice

0
Beta - Chinatopix via AP

Japanac koji je preležao koronavirus ponovo je pozitivan na isti, i to oko tri nedelje nakon što je napustio bolnicu u kojoj je lečen, prenosi Indipendent pisanje japanske televizije.

Muškarac u njegovim sedamdestih bio je putnik na kruzeru “Diamond Princess” i bio je pozitivan na koronavirus 14. februara, još dok je bio u karantinu na brodu. Prebačen je u bolnicu, gde je lečen, a bio je negativan na virus 2. marta, izvestila je japanska agencija NHK.

Ali, nakon što se vratio kući u Prefekturu Mije, Kansaj regiju, ponovo je počeo da ispoljava simptome i dobio je temperaturu 39. Sledećeg dana je ponovo smešten u bolncu i ponovo testiran, da bi mu lekari potvrdili da je ponovo inficiran.

Ovo nije jedini slučaj da je ista osoba ponovo obolela od koronavirusa. Jedna Japanka je 27. februara bila drugi put pozitivna na koronavirus, i to nekoliko nedelja nakon što se oporavila. U pitanju je žena četrdesetih godina iz Osake izgleda da je prva osoba izvan Kine koja je dva puta bila pozitivna na Covid-19.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

Ranije tokom meseca, lekari iz različitih delova Kine prijavili su da su neki pacijenti, koji su se oporavili od bolesti i pušteni su kući, po drugi put su bivali pozitivni na Covid-19. Ove slučajeve su prijavili dr Žang Žan iz bolnice u Vuhanu i pozvao je na strožije mere kod otpuštanja pacijenata.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus