U Hrvatskoj će za 1. maj biti dozvoljeno roštiljanje u grupama do pet ljudi i uz poštovanje distance, izjavio je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, preneo je N1.

„Nije dopušteno okupljanje većeg broja ljudi. Još važi odredba od pet. Od 11. maja će to biti 10 ljudi“, rekao je Capak.

Kada je reč o popuštanju mera, Capak je rekao da su odlučili da to urade veoma oprezno i da prva faza počinje u ponedeljak 27. aprila.

„Očekujemo od građana da će se držati svih mera koje smo propisali“, poručio je Capak. 

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je „samoizolacija“ i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

Komentar(1)

  1. Nije mi jasno zašto nikad ne naprave i neku distancu tj. razmak između hrane koju roštiljaju, pogotovo na ražnjićima, zar ne?.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.