(FOTO) “Prvo virus malo radi, a onda ima slobodne dane…”: Aktivisti “1 od 5 miliona” ispred Skupštine, traže ukidanje zabrane kretanja…

0
Foto: Twitter, 1 od 5 miliona,

Aktivisti pokreta “Jedan od pet miliona” okupili su se ispred Skupštine Srbije gde zahtevaju ukidanje najavljene zabrane kretanja.

Ta zabrana kretanja trajaće od četvrtka od 18h do ponedeljka u pet sati ujutru, a uvedena je kao mera zaštite od pandemije koronavirusa.  

“Tražimo ukidanje ovog bolesnog eksperimenta. Ovo je rezultat njihovog šizofrenog cepanja ili je rezultat tendencionznosti da vide koliko mogu da manipulišu narodom savijanjem njihove kičme”, kazala je aktivistkinja tog pokreta Valentina Reković. 

Reković je navela da nijedna zemlja u svetu nije propisala toliko dugu zabranu kretanja i istakla da policijski čas ne sme da traje duže od 12 sati. 

“Prvo koronavirus malo radi, od četvrtka do ponedeljka, a onda od ponedeljka do četvrtka ima slobodne dane pa možemo da šetamo po salonima i teretanama”, dodala je ona. 

Ocenila je vlast “vređa inteligenciju naroda” i zastrašuje ga, umesto da samo da mu kaže treba da se pridržava propisanih mera. Kazala je da će protest trajati do 14 sati danas i naglasila da taj pokret “nikada nije prezao da izađe na ulicu”. 

Desetinu aktivista tog pokreta raspoređeno je u liniji ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu i održavaju propisanu distancu jedni od drugih.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus