(FOTO) Kineski lekari obišli bolnicu u VMC Karaburma: Rezervisana je za lečenje srednje i najteže obolelih od koronavirusa

0
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/DS)

Šestočlani tim medicinskih stručnjaka iz Kine ocenio je da je veoma dobro pripremljena bolnica u Vojnomedicinskom centru Karaburma u Beogradu, predviđena za lečenje zaraženih novim koronavirusom, saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane Srbije.

Kineski lekari su danas obišli tu bolnicu, ustrojenu za 10 dana, namenjenu za lečenje srednje i najteže obolelih pacijenata zaraženih koronavirusom, navodi se u saopštenju.

(BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/DS)

Jedan od kineskih stručnjaka Lin Binglijang rekao je, kako se navodi, da su njihovi predlozi i instrukcije primenjeni u toj bolnici i da “smatraju da je sve urađeno zaista jako dobro”.

Beograd, 1.04.2020. – Ministar odbrane Aleksandar Vulin obisao je danas Vojnomedicinski centar Karaburma u Beogradu koji je za 10 dana opremljen za lecenje srednje i najteze obolelih pacijenata od virusa Covid-19. (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/DS)

“Razmišljalo se i o tri zone koje moraju biti podeljene. U jednoj ‘zaraženoj zoni’ boraviće pacijenti, druga ‘čista zona’ namenjena je medicinskom osoblju, a izmedju te dve zone mora da postoji ‘tampon zona’ gde će se lekari presvlačiti”, kazao je Lin.

Dodao je da je u bolnici u VMC Karaburma “napravljen odličan raspored” pošto postoji ulaz za pacijente, ulaz za lekare i te tri zone.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus