Erdogan pisao Vučiću i najavio novu pomoć Turske u borbi protiv koronavirusa

0
Beta - Presidential Press Service via AP, Pool

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću najavio slanje nove pomoći Srbiji i izrazio saučešće “povodom svih izgubljenih života Vaših građana, između ostalih državnog sekretara Ministarstva za zaštitu životne sredine Branislava Blažića, usled pandemije COVID-19”.

Erdogan je ukazao da je pandemija “velika opasnost za ceo svet” i istakao da se nada “da ćemo u najkraćem mogućem roku prebroditi ovu tešku situaciju”, saopšteno je iz Službe predsednika Srbije za saradnju s medijima.

U pismu naslovljenom s “Poštovani predsedniče, dragi prijatelju”, Erdogan piše i da je “siguran da će efikasne mere koje ste preduzeli od prvog dana borbe protiv pandemije COVID-19 doprineti da se ova krizna situacija prebrodi sa najmanjim mogućim gubicima”.

“Želim Vam uspeh u Vašim naporima. Nadam se da će medicinska oprema koju ćemo poslati u Vašu zemlju ove nedelje, pored setova za testiranje koje smo Vam prethodno dostavili, predstavljati našu podršku prijateljima iz Srbije u njihovoj borbi protiv pandemije”, poručio je predsednik Turske.

Erdogan je na kraju izneo “želju da uskoro, kada se prevaziđe kriza, ugostim Vašu Ekselenciju u Turskoj” i Vučiču uputio “najsrdačnije želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i blagostanje i dobrobit prijateljskog naroda”, piše u pismu predsednika Turske.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus