Dr Kon: Na stotine puta je manja frekvencija kontakata u teretanama, nego među šetačima, zamislite kad svi izađu u Knez Mihailovu…

1
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV

Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je, gostujući na TV Pink, da je frekvencija kontakata na stotinu puta veća među onima koji šetaju nego u teretanama, jer je broj onih koji koriste teretane stotinu puta manju od onih koji šetaju.

Doktor Kon je rekao da teretane mogu da rade, ako postoji zakazivanje, dezobarijera sa hlorom koja će da uništi ono što je na cipelama, ako svi nose maske, svoje peškire i dezinficijense.

“U tom slučaju smo rizik sveli na minimum”, dodao je Kon, a preneo Blic.

“Tu je i frekvencija kontakata koji nastaju indirektno preko lopte u parku ili kad svi izađu masovno u Knez Mihailovu, da li će svi da nose maske? Trebalo bi sprečiti kontakte. Na stotinu puta je frekvencija kontakata je veća među onima koji šetaju nego u teretanama, jer broj onih koji koriste teretane stotinu puta manji od onih koji šetaju. Takođe, kada neko igra fudbal itekako ima kontakata, a pitanje je da li je neko zarazan među njima ili ne”, rekao je dr Kon.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Ne komentarisem vesti inace, ali ovo je previse. Bolje da nestane i da ne roni vise po septickoj jami — i da nas ne “spasava”. Ili nek se metne da bude “prvi na listi”. Hvala, dosta je. U zatvorenoj teretani gde ljudi disu 1-2h jedni pored drugih je sigurnije nego ako u prolazu svako 30-40ti ima virus? Pa ko god se zatekne u teretani sa zarazenim ima mnogo vece sanse da se zarazi nego prolazak od 1-2 sekunde pored zarazene osobe, sa maskom, sva da ih ima 20 u celoj ulici. Zdrav razum kaze da domace “strucnjake” ne treba uzeti za ozbiljno. Koliko je veliki taj sendvic? Gubite se!!!

    Pratite nemacke strucnjake i sta kazu. Ostalo je glupost.

Comments are closed.