Dr Kon: Sledeće nedelje očekujem da prestanu smrtni slučajevi, a od 12. nedelje da broj zaraženih padne ispod 0,5 odsto…

1
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da se broj obolelih od koronavirusa u Srbiji postepeno smanjuje, a da se tokom predstojeće, desete nedelje zdravstvene krize, očekuje da prestanu da se dešavaju smrtni slučajevi izazvani bolešću COVID-19.

On je za televiziju N1 rekao da se sledeće sedmice takođe očekuje da broj novozaraženih padne ispod jedan odsto testiranih, a da se tek od juna očekuje pretanak detektovanja zaraženih koronavirusom.

“Virus je i dalje u cirkulaciji… Od 12. nedelje očekujemo da broj zaraženih padne ispod 0,5 odsto od svih testiranih”, rekao je Kon i ocenio da je opasnost od inficiranja 30 puta niži nego tokom perioda Uskrsa.

Kon je naveo da će nakon otvaranja aerodroma i međunarodnog saobraćaja doneti novi pravilnici koji će odrediti na koji način građani mogu samostalno da se testiraju na prisustvo koronavirusa, i po kojoj ceni.

Kon je potvrdio da je on na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama, kako sedi u kafeu sa spuštenom zaštitnom maskom, ali je objasnio da je razmak između stolova bio dva metra, da je poštovao sve preporuke, a da je masku skidao samo kada je pio kafu.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. Како Кон каже, тј. очекује, тако и буде ! Ви тамо што пишете дијагнозе по умрлицама, сада знате како да попуњавате записнике о смрти.

Comments are closed.