Dr Kon: Politizacija je nužnost svake pandemije, neprekidno se preispitujem i trudim se da uvek mogu mirno da se pogledam u ogledalo

2
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Epidemiolog dr Predrag Kon član Kriznog štaba za suzbijanje COVID-19 Vlade Srbije reagovao je povodom sve češćih komentara o politizaciji aktuelne pandemije.

“Politizacija u svakoj pandemiji je nužnost (koja se istorijski stalno ponavlja). Kao epidemiolog raditi svoj posao u pandemiji je imperativ poziva. Ostati privržen isključivo stručnim i racionalnim odlukama je ne samo profesionalni, nego i etički izazov. Svaki profesionalac epidemiolog pri tome ostavlja svoj pečat”, napisao je dr Kon na svom Fejsbuk profilu.

“Lično, neprekidno se preispitujem i trudim da sebe u svakom trenutku mogu mirno pogledati u ogledalo. Ne postoji ni jedna pandemijska situacija u kojoj nije bilo grešaka, nekada više, nekada manje. Bilo da su greške u toku planranja, bilo u toku izvršenja, bilo u nekim pojedinačnim situacijama”, objanio je dr Kon.

On je dodao da je u toku same pandemije najvažnije čuvati živote i suzbijatii dalje zaražavanje usporavanjem prenošenja infekta u ovom slučaju SARS -2 CoV virusa.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

  1. Zašto je dr Kon mirno stajao kad je onaj klovn od doktora govorio da je ovo najsmesniji virus na svetu i savetovao ženama da idu u Milano. Kao odgovoran čovek morao je da reaguje. U to vreme već su ljudi umirali u Lombardiji.

Comments are closed.