Doneli odluku: Upis na novosadske fakultete od 24. juna…

0
Profimedia

Senat Univerziteta u Novom Sadu doneo je danas odluku da 24. juna počne upis studenata na svim nivoima studija u školskoj 2020/2021. godini.

Posle elektronske sednice Senata je saopšteno da će kandidati za osnovne i integrisane studije u prvom upisnom roku podnositi prijave 24, 25. i 26. juna, prijemni ispiti biće 30. juna, 1. i 2. jula.

Završetak prvog upisnog roka planiran je za 22. jul.

U drugom upisnom roku prijava kandidata podonosiće se 1. i 2. septembra, a prijemni ispiti održaće se 3. i 4. septembra.

Drugi upisni rok završava se 25. septembra.

Za upis u prvu godinu master, specijalističkih i doktorskih studija krajnji termini za prijavu kandidata su u prvom roku do 19. oktobra, a u drugom roku do 30. oktobra.

Planirano je da se u prvu godinu svih nivoa studija u školskoj 2020/21. godini na Univerzitet u Novom Sadu upiše 15.950 studenata, od čega bi školovanje 8.318 bilo finansirano iz državnog budžeta, dok je 7.632 mesta za samofinansirajuće studente.

Za osnovne i integrisane studije planirano je 9.248 mesta, ali će Pokrajinska vlada doneti konačnu odluku o broju studenata na pojedinačnim studijskim programima.

Na osnovu odluke Senata, pojedinačni fakulteti Univerziteta u Novom Sadu utvrdiće termine za prijavu kandidata za polaganje prijemnih ispita, i datume tih ispita, izjavila je prorektorka za nastavu Sanja Podunavac-Kuzmanović.

Dodala je da će neki fakulteti odstupiti od utvrdjenih termina zbog specifičnosti prijemnog ispita i zbog prethodne provere sposobnosti kandidata za upis na odredjene studijske programe.

To su Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Akademija umetnosti, Pedagoški fakultet, kao i Učiteljski fakultet na madjarskom nastavnom jeziku, dok će termin održavanja prijemnog ispita na Medicinskom fakultetu biti usklađen sa odlukom Zajednice medicinskih fakulteta Srbije.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus