Đilas: Zašto odmah ne isplaćujete pomoć onima koji su ostali bez posla?

5
screenshot N1

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas upitao je danas premijerku Anu Brnabić zašto Vlada Srbije ne krene odmah da isplaćuje pomoć građanima koji su zbog epidemije koronavirusa ostali bez posla a ne od juna, kako je najavljeno.

Upitao je predsednicu Vlade i zašto ne donesu odluku da svi poljoprivrednici mogu da budu u svojim njivama svakog dana do zalaska sunca.

“Zašto ne donesete odluku da deca sa autizmom mogu u pratnji roditelja da budu na ulici i u vreme policijskog časa, jer su dnevne rutine za njihovo zdravlje i mir jako važne. I zašto se, kao  što to traže udruženja, ne usvoji posebna procedura ukoliko se oni ili njihovi roditelji zaraze koronom, a koja podrazumev da ih nećete razdvajati”, upitao je Đilas a preneo je SSP.

On je ponovo zatražio da umesto jednom nedeljno, građanima starijim od 65 godina bude dozvoljeno da izađu iz svojih domova svakog dana u terminu od 18 do 19 časova kada je ostalim građanima zabranjen izlazak zbog policijskog časa.

“Dakle sat vremena dnevno pod uslovom da imaju masku i rukavice, zaštitu. Ti ljudi su već u karantinu određeno vreme, već su izolovani, znači nemaju virus i neće ga dobiti time što su izašli da prošetaju, a mnogi su srčani bolesnici, dijabetičari i čak je korisno za njihovo zdravlje da izađu”, dodao je Đilas.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

5 KOMENTARA

 1. U svaku corbu mora da se umesa. Sta se bre stalno ti bunis?? Uzivaj sa tvojim milionima i pazi da ti ne presednu, aboravi radnicku klasu koju si nekada izbacivao na ulice bez grize savesti. Sad o tom narodu ima ko da brine.

 2. Kao privatnik (sektor osiguranja) radim od 2008. godine.
  Do sada nisam dobio nikakvu vrstu podrške od države. Ne spadam u red onih koji sve “izokrenu” i ni u šta ne veruju pa sam tako siguran da će ovog puta država pomoći.
  Neodgovoran privatnik je svako ko nije obezbedio bar mesečnu rezervu za svoje poslovanje (tako se ne planira budžet).
  Pitam se samo šta takav privatnik daje svojim zaposlenima kada od drugog očekuje pomoć.
  A komentare i sugestije političara koji su vodili državu u prethodnoj krizi (2008/2009) ne bih komentarisao jer tada su sve nas ostavili na cedilu, bez ičega.

 3. Dragane , izadi napolje pa makar i sa maskom. A sto se tice isplate pre Juna. To kad ti se konfiskuje sto si pokrao.

 4. “…upitao je danas premijerku Anu Brnabić zašto Vlada Srbije ne krene odmah da isplaćuje pomoć građanima koji su zbog epidemije koronavirusa ostali bez posla a ne od juna, kako je najavljeno.” Претпостављам да је због тога, како каже Мали, да држава има новца, толико је у суфициту и толико много га има, само још увек није нашла где да га позајми.

Comments are closed.