Brnabić: Obradović mora da nauči da poštuje zastavu Srbije…

3
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da je poštovanje držvne zastave kao jednog od najvažnijih nacionalnih simbola “nešto što lider pokreta Dveri Boško Obradović tek treba da nauči”.

Brnabić je na sednici Skupštine Srbije navela da je “u najmanje dva slučaja” viđeno da Obradović ne poštuje državnu zastavu: jednom je pokušao da upadne u zgradu Skupštine koristeći zastavu “kao običan štap”, a danas je “nameravao da je pocepa”.

Poslanik Dveri Boško Obradović je na početku sednice ušao u skupštinsku salu i duvao u pištaljku te je ometao rad, posle čega ga je obezbeđenje iznelo iz sale jer je on odbio da izađe, a dok su ga izbacivali, uhvato se za jednu zastavu.

Obradović je rekao novinarima da je “ulaskom na skupštinsku sednicu” označio, pred kamerama, “svoj lični bunt” protiv “ove kriminalne vlasti” praveći pištaljkom “buku protiv diktature” – što je naziv večernjih akcija građana širom Srbije poslednjih dana.

Po njegovim rečima, osećao je obavezu da uđe u salu za sednice i javno se pobuni, zbog svih onih građana koji se ne plaše vlasti.

Brnabić je ocenila da je Obradović pokušao da odloži današnju sednicu, a potom da spreči predsednicu Skupštine Maja Gojković da se sednica nastavi “u interesu građana Srbije” time što je Gojković naložila njegovo izbacivanje iz sale.

Premijerka je, odgovarajući poslaniku Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću koji je pitao zašto vlasti “ne hapse lica koja prete deci”, rekla da poštuje principe podele vlasti i da se Vlada nikada nije mešala u rad pravosuđa.

Brnabić je iznela podatke o “pretnji smrću” urednika lista “Tabloid” Milovana Brkića predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i “njegove pretnje deci” Vučića i pozvala opoziciju da to osudi, ali da ona “zna da se to neće desiti”.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

3 KOMENTARA

  1. @Zoran
    Vi ste za cvrstu ruku sa opozicijom? U skladu sa najnovijim zvanicnim klasifikovanjem Freedom housa da su Srbija i Crna Gora diktature. Samo jako

  2. Bruka, mi smo predmet podsmeha cak i najblizem komsiluku, civilizacijskim stepenom razvoja – africko pleme u Evropi. Cirkuzant je predstava osione, uvek agresivne i bahate slike jednog celokupnog naroda. Sve u skladu sa stavom da kad nemamo s kim drugim, ratujemo sami sa sobom. Sramota

Comments are closed.