Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž rekao je da je dobio dvoje dece sa advokaticom iz tima njegovih branilaca, dok je bio sklonjen u ambasadi Ekvadora u Londonu tokom 2010-ih, piše britanski list Mejl on Sandej.

Australijanac, kome SAD žele da sude zbog špijunaže, otac je dvojice dečaka od dve odnosno jedne godine koje je ima sa 37-ogodišnjom Stelom Moris, njegovom advokaticom poreklom iz Južne Afrike.

Britanski dnevnik danas objavljuje na svom vebsajtu slike Asanža i njegovih sinova kao i razgovor sa Stelom Moris koja govori da se zaljubila u Asanža pre pet godina i kako planiraju da se venčaju.

Ona je odlučila da otkrije postojanje dece Gabrijela i Maksa zato što strahuje da je Asanžov život u opasnost ako ostane u londonskom zatvoru Belmarš gde se sada nalazi, zbog pandemije novog koronavirusa.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-430-od-9-do-15-aprila/

Britanski sud odbio je krajem marta da uslovno oslobodi 48-ogodišnjeg Asanža koji strahuje da se ne zarazi koronavirusom. Sud je procenio da postoje ozbiljni razlozi da se veruje da se on ne bi pojavio na budućim ročištima.

Preko Tvitera Vikiliks je preneo da Asanžova partnerka, majka dvoje male dece, moli britansku vladu da oslobodi njega, kao i druge osetljive bolesnike u vreme kada koronavirus hara u zatvorima.

Asanž i njegova pravna zastupnica počeli su vezu 2015. godine. Asanž je prisustvovao rođenju dvoje dece u Londonu preko video linka a starijeg Gabrijela je video u ambasadi gde mu je doveden. Deca su britanski državljani prema listu Mejl on Sandej, i posetili su oca u zatvoru.

Britanski sud je odložio do 18. maja raspravu o zahtevu za izručenje osnivača Vikiliksa Americi, gde je protiv njega podignuta optužniza zbog toga što je 2010. otkrio više od 700.000 tajnih dokumenata o američkim vojnim i diplomatskim aktivnostima, posebno u Iraku i u Avganistanu.

SAD mu stavljaju na teret da je stavio u opasnost izvore američkih službi. Asanžovi advokati osuđuju političku proceduru zasnovanu na lažima.

Asanž je uhapšen u aprilu 2019. pošto je proveo sedam godina skriven u ambasadi Ekvadora u Londonu, gde se sklonio pošto je prekršio odredbe uslovne slobode strahujući izručenje Americi.

(Beta)

KORONAVIRUS:

„KUĆNA IZOLACIJA“ – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI „KONTAKT“ SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je „samoizolacija“ i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.