Amerika preskočila Kinu i Italiju, crna predviđanja SZO: Najviše zaraženih na planeti živi u SAD, Njujork je “crna rupa”, 40 hiljada novoobolelih za tri dana

1
Beta - AP Photo/Patrick Semansky

Sjedinjene Američke Države sada imaju najviše slučajeva koronavirusa na svetu sa 83.553 potvrđene infekcije i 1.205 smrtnih slučajeva. Nove brojke objavljene u četvrtak pokazuju da su SAD pretekle Kinu i Italiju po broju potvrđenih slučajeva u globalnoj pandemiji.

Italija je i dalje najteže pogođena zemlja kada je reč o smrtnim slučajevima sa više od 8.000 preminulih, dok je Kina, gde je pandemija i počela još u decembru, zabeležila više od 3.000 smrtnih slučajeva.

Svetska zdravstvena organizacija ove nedelje predvidela je veoma loš razvoj situacije u SAD, rekavši da će ta zemlja brzo postati globalni epicentar pandemije koronavirusa s obzirom na to da ima „veoma veliko ubrzanje“ potvrđenih infekcija.

Crne slutnje se tu ne zaustavljaju, pošto stručnjaci predviđaju da bi Amerika mogla da preskoči i Kinu i Italiju i po broju preminulih.

Govori se čak i o brojkama od 80.000 ljudi i pored karantina.

Najteže je pogođen Njujork gde je zabeleženo 37.000 slučajeva koronavirusa, što je gotovo polovina ukupnog broja potvrđenih, a u Njujorku je od koronavirusa preminulo 385 ljudi, što predstavlja gotovo trećinu broja žrtava na nacionalnom nivou.

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

1 KOMENTAR

  1. To je zbog toga što Amerikanci testiraju više nego ostali. U velikom broju zemalja se ne vrši testiranje svih obolelih.

Comments are closed.