Vučić se odrekao imuniteta pred sudom u procesu po tužbi Vuka Jeremića. Sud čeka da se Skupština izjasni…

1
Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić odgovorio je putem svojih advokata na tužbu koju je protiv njega podneo lider Narodne stranke Vuk Jeremić i odrekao se predsedničkog imuniteta. Sutkinja je odlučila da se današnje ročište ne održi dok se, po nalogu Apelacionog suda, Narodna Skupština ne izjasni da li mu za ovakav slučaj može biti skinut imunitet, prenosi N1.

Jeremić se pojavio na jutrošnjem suđenju u pratnji svojiha advokata, među kojima je i Vladimir Gajić, koji je rekao da prvostepeni sud zajedno sa Apelacionim sudom u Beogradu uzima ulogu punomoćnika tuženog u ovoj parnici i stavlja ga pod jednu vrstu zaštitu.

Advokat Aleksandra Vučića, Dragan Palibrk, kazao je da je šokiran time što Jeremić traži 50 miliona dinara za odštetu i da je svakakve uvrede od strane Jeremića trpeo i njegov klijent Aleksandar Vučić.

Palibrk je dodao da Vučić ima princip da političari posle izgovorenih reči ne bi trebalo međusobno da se tužakaju, već da bi sve što imaju da kažu trebalo da koriste u političkoj areni, a ne u sudnici.

Sudija u ovom predmetu rekla je da će se naknadno ročiše zakazati posle odluke Narodne Skupštine ukoliko se odobri nepozivanje na imunitet Aleksandra Vučića. Ona je dodala da bi tužilac i tuženi možda spor mogli da izglade medijacijom.


Vuk Jeremić je tužio Aleksandra Vučića za povredu časti jer ga je predsednik države nazvao “šefom međunarodne bande lopova”. On je u parničnom postupku tražio odštetu u visino od 50 miliona dinara.

1 KOMENTAR

  1. Neki metaforički porede današnju vlast prirodnim katastrofama, međutim njihovo neprirodno ponašanje navodi na to da je današnja vlast neprirodna katastrofa, kao u ovom slučaju kada bi Vučić kao da se žrtvuje a poslanici SNS-a mu kao ne daju, tako što će izglasati da mu ne treba ukinuti imunitet jer je Vučić navodno neophodan Srbiji, baš kao u nekoj prestavi, kao da su katastrofe neophodne Srbiji!

Comments are closed.