(VIDEO) Ibrahimovićev govor u svlačionici nakon osvajanja titule: “Slavite kao šampioni, cela Italija pripada Milanu”

0
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Milan je u nedelju prvi put nakon 2011. godine postao šampion Italije, a posle meča sa Sasuolom u kom su ubedljivo slavili rezultatom 3:0, Rosoneri su slavlje sa terena preneli u svlačionicu.

Kolovođa je naravno bio Zlatan Ibrahimović.

“Okupite se svi, imam nešto da vam kažem”, započeo je Ibrahimović svoje obraćanje saigračima.

“Opustite se, ne želim da se oprostim od vas. Od prvog dana kada sam došao ovde i kada su ostali došli, niko nije verovao u nas”, rekao je Ibrahimović.

“Kada smo razumeli da moramo da se žrtvujemo, patimo, verujemo i radimo, tada smo postali prava grupa. Tek kada smo postali grupa, mogli smo da postignemo ono što mi upravo jesmo. Mi smo šampioni Italije”.

On se nakon toga zahvalio svima koji su učestvovali u vraćanju šampionske krune u crno-crveni deo Milana.

“Pre svega želeo bih da se zahvalim svim igračima. Želeo bih i da se u ime celog tima zahvalim Paolu Maldiniju, Rikiju Masari i Ivanu Gazidisu. Nije bilo lako, ali bili smo prava grupa ove sezone i uspeli smo iako su retki verovali u nas”.

Na kraju svog obraćanja, Ibrahimović je imao jasnu poruku za svoje saigrače.

“Zaista sam ponosan na sve vas. Sada mi učinite jednu ulogu. Proslavite kao šampioni. Ne pripada samo Milano Milanu. Cela Italija pripada Milanu”, uzviknuo je Ibrahimović i prevrnuo sto, a ostali igrači su zatim započeli sa velikim slavljem.