Umesto toalet papira, kupujte ove namirnice: Kako da pripremite špajz za moguću nestašicu

0
Profimedia

Masovna psihoza stigla je i u Srbiju, pa se po društvenim mrežama već šire fotografije opustošenih rafova.

Ali, da li vam stvarno treba toliko toalet papira, ulja i brašna?

Šta je ono što bi moglo da zatreba u vremenu nezivesnosti?

Evo šta preporučuje Melisa Klark iz Njujork tajmsa.

Pasta: I špagete i fusile mogu dugo da stoje, a pomoći će da, u slučaju nevolje, pripremate različita jela. Dodajte malo sira – najbolje je uzimati tvrde, poput parmezana – i mogućnosti su neograničene.

Pirinač, supe iz kesice i pasulj: Dobro je imati i pasulj u konzervi, ali i suvio.

Suhomesnato: Može nedeljama da stoji u frižideru, a komad dimljene šunke poslužiće kao sjajan dodatak raznim jelima

Jaja: Neophodna namirnica koja takođe u frižideru može da stoji dugo.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

Smrznuto voće i povrće: Za smutije, supe i čorbe. Melisa Klark predlaže čak i smrznuti kukuruz i spanać, pošto ne gube na ukusu.

Riba iz konzerve: Sardine, inćuni i tuna.

Lešnici, orasi i drugo suvo voće: Za užinu i pripremanje hrane.

Puter: Dugo traje u frižideru, još duže u zamrzivaču.

Krompir, batat, šargarepe, cvekla, đumbir: Ako se dobro čuvaju, mogu da traju nedeljama. Ukoliko se ugnjecave, potopite ih u hladnu vodu.

Crni i beli luk: … Ali ne zato što pomaže kod virusa, već zato što daje ukus jelima.

Uz svaki primerak aktuelnog Nedeljnika, čitaoci na poklon dobijaju novi broj Njujork tajmsa na srpskom jeziku