Umesto toalet papira, kupujte ove namirnice: Kako da pripremite špajz za moguću nestašicu

0
Profimedia

Masovna psihoza stigla je i u Srbiju, pa se po društvenim mrežama već šire fotografije opustošenih rafova.

Ali, da li vam stvarno treba toliko toalet papira, ulja i brašna?

Šta je ono što bi moglo da zatreba u vremenu nezivesnosti?

Evo šta preporučuje Melisa Klark iz Njujork tajmsa.

Pasta: I špagete i fusile mogu dugo da stoje, a pomoći će da, u slučaju nevolje, pripremate različita jela. Dodajte malo sira – najbolje je uzimati tvrde, poput parmezana – i mogućnosti su neograničene.

Pirinač, supe iz kesice i pasulj: Dobro je imati i pasulj u konzervi, ali i suvio.

Suhomesnato: Može nedeljama da stoji u frižideru, a komad dimljene šunke poslužiće kao sjajan dodatak raznim jelima

Jaja: Neophodna namirnica koja takođe u frižideru može da stoji dugo.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

Smrznuto voće i povrće: Za smutije, supe i čorbe. Melisa Klark predlaže čak i smrznuti kukuruz i spanać, pošto ne gube na ukusu.

Riba iz konzerve: Sardine, inćuni i tuna.

Lešnici, orasi i drugo suvo voće: Za užinu i pripremanje hrane.

Puter: Dugo traje u frižideru, još duže u zamrzivaču.

Krompir, batat, šargarepe, cvekla, đumbir: Ako se dobro čuvaju, mogu da traju nedeljama. Ukoliko se ugnjecave, potopite ih u hladnu vodu.

Crni i beli luk: … Ali ne zato što pomaže kod virusa, već zato što daje ukus jelima.

Uz svaki primerak aktuelnog Nedeljnika, čitaoci na poklon dobijaju novi broj Njujork tajmsa na srpskom jeziku

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime