Učite fiziku uz genijalca koji u dva indeksa ima 84 desetke!

Stefan Đorđević završio Fizički fakultet i ETF u roku sa svim najvišim ocenama, a priprema predavanja na Mozzartovom Jutjub kanalu

0
Fotografije: Mozzart

Na Elektrotehničkom fakultetu završio je smer nanoelektronika, optoelektronika i laserska tehnika, modul fizička elektronika sa svim desetkama, a najviše ocene ima i u indeksu sa Fizičkog fakulteta, smer teorijska i eksperimentalna fizika… Ukupno – 84 desetke! Diplomirani fizičar i inženjer elektrotehnike Stefan Đorđević (23) završio je dva fakulteta u roku, ne priznajući devetku kao dobru ocenu. Svoje znanje uveliko deli kao saradnik u nastavi Fizičkog fakulteta, a uskoro će predavati i za onlajn katedrom – na Mozzartovom jutjub kanalu.

– I posle svih tih položenih ispita, i dalje sam željan znanja, pa planiram master i doktorske studije, u Srbiji ili inostranstvu. Podrška kompanije Mozzart na tom putu će mi biti od velikog značaja, jer želim da ostvarim kontakt sa najboljim svetskim naučnicima iz ovih oblasti, a potom da prenosim znanje u našoj zemlji – ističe Stefan.

Ovaj genijalac već pomaže mlađim kolegama da savladaju teško gradivo.

– Držim vežbe na kursu četvrte godine iz relativističke kvantne mehanike. Studenti kažu da lepo objašnjavam, pa se nadam da će i predavanja koja će se emitovati na Mozzartovom jutjub kanalu biti zanimljiva. Veoma sam uzbuđen što sam dobio takvu priliku.

Stefan je želeo da studira samo fiziku, ali je posle matematičke gimnazije shvatio da je uveliko spreman za prve dve godine fakulteta.

– Znao sam gradivo, jer sam išao na brojna takmičenja. Zato sam rešio da upišem paralelno i ETF. Nije mi bilo teško, naprotiv. Znao sam da ću biti produktivniji ako upišem dva fakulteta. I bez problema sam polagao ispite na oba. Nisam bio zadovoljen prosekom 9,7 ili 9,8, poništavao sam devetke jer sam znao da su to bile samo sitne greške u računu. Na kraju sam imao sve desetke na oba fakulteta. To je količina ispita kao tri puta da sam završio Pravni fakultet. Ali, prava nikad ne bih uspeo da završim, fizika je moja ljubav i želim da prenosim to znanje – zaključuje Stefan.

PODRŠKA MLADIM GENIJALCIMA

Mozzartov tim mladih genijalaca čine talenti iz oblasti nauke, kulture, sporta…

– Naša kompanija pruža kontinuiranu podršku mladim nadama: Veselinu Manojloviću koji je na doktorskim studijama na Oksfordu, Matiji Glišiću koji pogađa prestižni francuski koledž, podržali smo balerinu Teodoru Vujkov, violinistkinju Sofiju Glavičić, karatistkinju Emiliju Antanasijević, donirali smo klavir sedmogodišnjem kompozitoru Andreju Stojanoviću, koji sa porodicom živi u Oslu i već osvaja nagrade na najvećim međunarodnim takmičenjima – ističe Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija u Mozzartu.