Stejt dipartment o “špijunskoj aferi”: “Zabrinuti smo zbog nepriličnog ruskog uplitanja u Srbiji…”

2
Foto: Profimedia

“Zabrinuti smo zbog izveštaja o nepriličnom ruskom uplitanju u Srbiji. SAD podržavaju napore Srbije da istraži ovaj incident i podstiču Vladu da odgovorne za ove nezakonite aktivnosti smatra odgovornim, u skladu sa vladavinom zakona”, saopštio je portparol Stejt departmenta Radiju Slobodna Evropa povodom detalja “špijunske afere” u kojoj su, kako je rekao predsednik Aleksandar Vučić, učestvovali ruski obaveštajac Georgij Kleban i potpukovnik Z.K, penzionisani pripadnik Vojske Srbije.

“Ruska vlada nastoji da destabilizuje Evropu vojnim pritiskom, zlonamernim sajber aktivnostima i malignim uticajem u mnogim zemljama koje su saveznici, partneri i prijatelji Amerike. Sa ruskom vladom smo bili jasni na najvišim nivoima: morate prekinuti svoje destabilizujuće aktivnosti širom sveta”, navodi se u saopštenju portparola Stejt departmenta dostavljenom RSE.

Vojnobezbednosna agencija utvrdila je šta je ruskom obaveštajnom oficiru Georgiju Klebanu predao srpski potpukovnik, koji se zajedno s njim vidi na nedavno objavljenom snimku, ali nije govorio o čemu je reč jer je “predmet živ”, izjavio je načelnik Uprave za analitiku Bezbednosno informativne agencije (BIA) Srbije Relja Željski. On je za TV Prva naveo i da je potpukovnik dostupan srpskim organima.

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je, povodom špijunske afere, da nikakve “skandalozne priče” ne mogu da nanesu štetu odnosima Srbije i Rusije, kao i da nisu svi u svetu zadovoljni njihovom saradnjom i da ima poziva Beogradu da od nje odustane.

2 KOMENTARA

  1. Naravno da ste zabrinuti, jer i pored toga što ste potplatili domaće kukavice, nije vam se ostvario cilj!!!!. Srbija i dalje veruje Ruskoj federaciji, da je prijatelj i pored kukolja iz Rusije i Srbije, koji se prodaje zbog dolare ili funte!!!!.

Comments are closed.