“Nikakvo tobožnje vrbovanje ne može da naruši odnos Srbije i Rusije…”: Ruski ambasador o “špijunskoj aferi”

1
Foto: Tanjug

Ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je, povodom “špijunske afere”, da nikave “skandalozne priče” ne mogu da nanesu štetu odnosima Srbije i Rusije, kao i da nisu svi u svetu zadovoljni njihovom saradnjom i da ima poziva Beogradu da od nje odustane.

“Ono što je najvažnije u čitavoj ovoj priči je da su sada naši bilateralni odnosi i prijateljstvo Srbije i Rusije stabilni. To je čvrsto, sadržajno, sa takvom perspektivom i dubinom da nikakve skandalozne priče, odnosno tobožnje vrbovanje od strane ruskog vojnika srpskog vojnika ne mogu naneti nikavku štetu našem odnosu”, rekao je Harčenko za RTS, a preneo je N1.

On je izjavio da se često dešavalo, uoči značajnih sastanaka na visokom nivou, da se pojavljuju “neke provokacije, nešto skandalozno.

“Bez obzira na to, na takve provokacije, idemo dalje”, kazao je ambasador.

On je rekao i da je uveren da je za građane najvažnije pitanje da li će biti neke štete po odnose dve zemlje i poručio da neće biti.

Kako je naveo, nisu svi u svetu zadovoljni saradnjom Srbije i Rusije, nivoom, obimom, sadržajem, što se možda najviše vidi u vojno tehničkoj sveri.

“Ima poziva za Beograd da odustane od svake vrste saradnje sa Rusijom” rekao je Harčenko.

1 KOMENTAR

  1. “Тобожње” врбовање је по свој прилици била представа за унутрашњу употребу и покушај склањања текућих скандала у страну.

Comments are closed.