Šta će raditi Vojska Srbije tokom vanrednog stanja

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Vojska Srbije tokom vanrednog stanja biće angažovana na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, bolnica u kojima se sprovodi kontrola potencijalno zaraženih virusom korona i lečenje obolelih, kao i na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani i na onim lokacijama gde se proceni da ima povećanog kretanja ljudi tokom odvijanja redovnih aktivnosti na tim mestima, kao što su autobuske i železničke stanice, aerodromi, pošte i slični objekti, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Kako se u saopštenju navodi, Vojska Srbije preduzima sve mere zaštite od virusne infekcije COVID-19 u skladu sa preporukama nadležnih službi, i spremna je da ispuni sve zadatke koje dobije u cilju zaštite države i građana u uslovima uvedenog vanrednog stanja u Srbiji.

Naredbe o angažovanju pripadnika Vojske Srbije na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja virusne infekcije COVID-19 doneli su iz svojih nadležnosti ministar Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus