Veliki nemački fudbaler, kapiten Bajerna i reprezentacije, danas je na poziciji direktora Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Filip Lam redovno piše i za sajt Velike priče, a u intervjuu za Nedeljnik objašnjava zbog čega su mu političke poruke o ujedinjenoj Evropi i “očuvanju fudbala od veštačkih uticaja” toliko važne 

***

Prepoznajete li sličnosti i razlike između aktuelnog tima Srbije i onog koji vas je pobedio? Kako objašnjavate to da se Srbija od raspada Jugoslavije muči na velikim turnirima? Hrvatska, s druge strane, ostvaruje sjajne rezultate, a polazna osnova je ista.  

Iskreno, ne usuđujem se da donosim zaključke i poredim te timove. Meni je tu zabavno da vidim kako će Engleska i Danska da se nose sa ovom ekipom, koja uopšte neće biti lak zalogaj. Ima sjajnih igrača, meni je naravno najdraži Filip Kostić koji je u Ajntrahtu igrao sjajno i odveo ih do evropskog trofeja.  

Što se tiče mučenja na velikim takmičenjima, siguran sam da isto ovakvo pitanje postavljaju i Hrvati sebi, samo za košarku. Oni se muče, a vi ste uvek bar u polufinalu. 

Sportski uspesi nedeljivi su od veličine države, broja stanovnika. Novak Đoković je najbolji teniser na svetu. To je nešto što nije očekivano od zemlje veličine Srbije i nešto što nije lako održati, poput rezultata koje Hrvatska ostvaruje u fudbalu. Takve stvari se ne podrazumevaju. Mene Srbija, konkretno, impresionira sportskim rezultatima i time kako raspolaže ograničenim resursima.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 06. JUNA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.