Nekoliko dana pre nego što će biti predstavljen uvaženim posetiocima na Londonskoj nedelji mode, model iz najnovije kolekcije Roksande Ilinčić – predviđen za prvi izlazak na pistu – osvanuće na jednoj od najfotografisanijih filmskih zvezda ovog digitalnog doba.

Reč je o Zendayi, koja je, uz malu pomoć svog dugogodišnjeg stiliste (koji btw preferira da ga zovemo „imidž arhitekta“) Law Roacha, uspela da se prva domogne slojevitog stajlinga koji će kasnije otvoriti reviju: skulpturalna jakna u boji burgundca sa suknjom u istom tonu preko ukrojenih pantalona.

Uticaj prelepe glumice na social media reputaciju određene marke ekvivalent je oreolu uticaja – a činjenica da je odabrala Roksandu za pojavljivanje tokom londonskog dela press ture za „Dune: Part Two“, dovoljno govori u prilog tome kakav

status na britanskoj (i globalnoj) modnoj sceni uživa kreatorka našeg porekla. „To je bilo vrlo neobično za modni svet, jer obično čuvamo celokupan izgled nove kolekcije u tajnosti za taj dan kada se prikazuje na pisti, ali mislim da ništa ne može da zaseni činjenicu da je Zendaya to nosila prva. Da, to je bio poseban trenutak“, poveriće Roksanda reporterki Voguea uoči održavanja revije u Tate Britain.

Lajtmotiv za kolekciju namenjenu sezoni jesen/zima 2024. Roksandi Ilinčić došao je tokom posete famoznoj Cabanon de Le Corbusier na Azurnoj obali. Čuveni švajcarski arhitekta je u taj minimalni prostor smestio sve (i samo) ono neophodno: dva mala kreveta, jedan sto i WC sakriven iza zavese.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 22. FEBRUARA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.