“Pripreme za dan posle pobede nad koronavirusom”: Vučić u poseti Orbanu u Budimpešti

2
Screenshot Instagram @buducnostsrbijeav

Srbija i Mađarska intenzivno rade na planovima za saradnju u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije koronavirusa, s obzirom na velike potencijale i napredak u ekonomskim odnosima u prethodnom periodu, ocenjenio je na sastanku mađarskog premijera i Viktora Orbana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Budimpešti, prenosi N1.

“Pripreme za dan posle pobede nad korona virusom”, objavio je Vučić na zvaničnom Instagram nalogu, uz fotografije sa sastanka na kojima su, osim Vučića i Orbana, ministar finansija Srbije Siniša Mali i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

Uz fotografije dočeka Vučića u palati Karmelita u Budimpešti, napisano je: “Prijatelji i partneri i u dobrim i u teškim vremenima”.

“Dve zemlje intenzivno rade na planovima za saradnju u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije, s obzirom na velike potencijale i napredak u ekonomskim odnosima u prethodnom periodu”, naglašeno je u saopštenju.

Vučić je, kako se navodi, “zamolio premijera Orbana da se kao veliki prijatelj Srbije založi za ubrzano uključivanje Srbije i Zapadnog Balkana u programe pomoći EU za borbu protiv korona virusa i otklanjanje ekonomskih posledica pandemije”.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

2 KOMENTARA

Comments are closed.