Policiji stoj. Bivša državna sekretarka dobila posao obezbeđenja MUP-a: Čitajte u Nedeljniku

2
Foto: Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Posao privatnog obezbeđenja zgrada MUP-a Srbije dobila je firma bivše državne sekretarke MUP-a Milene Vuković – “BPS Security” u konzorcijumu sa još tri privatne kompanije: “V.I.P. Security” , “G4S Secure Solutions” i “Tisten Group”, svi iz Beograda.

Sudeći po javno dostupnim informacijama, ugovor je potpisan na ukupno 60 miliona dinara bez PDV-a, a jedan radnik privatnog obezbeđenja za poslove čuvanja MUP-a koji će raditi osam sati dnevno, što znači 160 sati mesečno, koštaće građane Srbije — 94.400 dinara. Jer cena radnog sata, po potpisanom ugovoru, iznosi za radnike privatnog obezbeđenja – 590 dinara. Prosečna plata policajca u Srbiji sa srednjom stručnom spremom iznosi 47.042 dinara, što praktično znači da će jedan radnik privatnog obezbeđenja koštati duplo više građane Srbije od jednog policajca koji je do sada obavljao isti posao.

Milena Vuković je bila državni sekretar MUP-a Srbije, zadužena za finansije, od 24. septembra 2015. godine do 30. januara 2016. godine kada je podnela ostavku koja joj je bila konstatovana na sednici Vlade Srbije.

Vukovićeva je pre postavljenja na mesto državnog sekretara bila savetnica ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Posle napuštanja mesta državnog sekretara, osnovala je firmu za privatno obezbeđenje “BPS Security” koja je sada, uz još tri firme, dobila posao čuvanja objekata MUP-a.

Ugovor je potpisan 4. decembra 2019. Ministar Stefanović je 27. decembra, dakle dve i po nedelje nakon zaključenog ugovora, izjavio da se “razmatra pilot-projekat, u okviru kojeg bi licencirani radnici firmi za privatno obezbeđenje, u skladu sa zakonom, bili angažovani na poslovima fizičkog obezbeđenja objekata MUP-a, umesto pripadnika MUP-a, tamo gde je to moguće”.

U novom broju Nedeljnika pročitajte kakav je odgovor Milena Vuković dobila od Agencije za borbu protiv korupcije kada je zatražila saglasnost i koji je još posao sa MUP-om zaključila njena firma “BPS security”…

CEO TEKST ČITAJTE U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 13. FEBRUARA.

DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

2 KOMENTARA

  1. Taj radnik će dobiti svejedno oko 30.000 dinara. Razlika ide “bivšoj” državnoj “sekretarici”!

  2. E pa zato, nikad više ni za koga!! Ako zatreba, ako opet “pukne”, tu su privatne vojske, privatne policije, političari sa užom i širom familijom, stranačke vojske (službenici iz javnog sektora), zvanične snage bezbednosti, pa tek onda “sirotinja raja”, sinovi radnika, seljaka i poštene inteligencije…neće više deca iz domaćinskih kuća ginuti za tajkune, politikante, starlete i ostalu žgadiju. DOSTA, BRE, VIŠE!!

Comments are closed.