“On spada u visokorizičnu grupu” (a pretpostavljamo da znate zašto): Maradona u izolaciji

0
Profimedia

Samo dan nakon što je uputio podršku narodu Italije u borbi protiv COVID-19 virusa Dijego Armando Maradona je završio u karantinu.

Na svu sreću, legendarni as, sada trener argentinske Himnasija La Plate nije zakačio virus, ali je iz predostrožnosti sklonjen iz javnosti. Mudra odluka s obzirom da je oko njega uvek čitava bulumenta ljudi, a 59-godišnjak je u veoma slabom zdravstvenom stanju. Šta više, on je u visokorizičnoj grupi koja najčešće gubi bitku sa virusom korona, jer ne samo da je u poznim srednjim godinama, već je u veoma slabom fizičkom stanju zbog problema sa srcem, gojaznošću, ali i godinama neumerenog konzumiranja maligana, prenosi Mozzart Sport.

NAJVAŽNIJE STVARI KOJE BI TREBALO DA ZNATE O KORONAVIRUSU:

Koji su glavni simptomi koronavirusa i kako ga razlikovati od sezonskog gripa

Šta možete da uradite da biste smanjili rizik od zaraze koronavirusom (kako da se pripremite za COVID-19)

Izbegavajte rukovanje i ljubljenje

Šta je “samoizolacija” i kada je bi je trebalo primenjivati

Da li maska pomaže i kada bi trebalo da je nosimo?

Kako funkcionišu brzi testovi za koronavirus?

Čuvajte se infodemije (najezde lažnih vesti). Na primer, psi i mačke ne prenose koronavirus

“Maradonu smo izolovali iz čiste predostrožnosti.On spada u visokorizičnu grupu. Eno ga u svom stanu, na prvom spratu. Čuva se” izjavio je šef mediciskog osoblja Himnasija la Plate, Flavio Tunezi.

Fudbalsko prvenstvo u najjužnijoj zemlji Južne Amerike je srećom nedovano završeno, a titulu je osvojila baš Mradonina ljubljena Boka sa samo bodom prednosti nad glavnim takmacem, River Plejtom.